Bijzonder kerstconcert Capella Brabant

December, de maand van terugkijken en vooruitkijken, de maand van de levensvragen. Donker en koud buiten, warm binnen. Capella Brabant wil graag kerstwarmte delen en wil mensen aanzetten tot nadenken, tot nieuwe vragen, misschien zelfs tot antwoorden.

Tijdens een bijzonder kerstconcert op zaterdag 16 december in de Grote Kerk in Den Bosch, zingt Capella Brabant Benjamin Britten en Jetse Bremer. Britse en Nederlandse kerstliederen, muziek die u als vanzelf zachtjes in uw hoofd mee gaat zingen. Deze avond gaan het koor verder dan zang alleen. U bent niet anders van hen gewend. Bij hun concerten wil Capella Brabant muziek graag koppelen aan andere kunstdisciplines of maatschappelijke thema’s.

U gaat luisteren naar de kerstverhalen in de muziek. Op deze speciale avond luistert u ook naar het kerstverhaal van Wim de Bekker. Wim is initiatiefnemer van de Stichting Samen Leven is Samen Delen en vertelt over zijn pastorale activiteiten voor dak- en thuislozen. In samenspraak met de Bossche Journalist Joris van de Kerkhof vertelt Wim zijn verhaal. En u bent er bij!

Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg
Ellen Versney, harp
Hanny Hanenberg-van Doren, orgel
Wim de Bekker en Joris van de Kerkhof, kerstverhalen hier en nu

Zaterdag 16 december, aanvang 20.30 uur. Grote Kerk, Kerkstraat 20, ‘s-Hertogenbosch. Toegang € 12,50 in de voorverkoop via de website en € 15 aan de kerk vóór aanvang van het concert. Tot 18 jaar gratis. www.capellabrabant.nl

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …