Bijna vierhonderd sjaals voor Kerstpakkettenactie Vincentius

Op 28 november  ontving Vincentiusvereniging Vught uit handen van de breisters 391 mooie gekleurde sjaals. Vincentiusvereniging Vught reikt in het weekend van 16 t/m 18 december de sjaals uit samen met een kerstpakket aan mensen die extra steun en warmte kunnen gebruiken. Het breiproject is een initiatief van de Rode Rik met ruim 50 actieve breisters die thuis of in de Rode Rik breien. De sjaals werden gebreid met de wol die vele Vughtse inwoners beschikbaar stelden en door de projectsubsidie van gemeente Vught. Een prachtig initiatief, van Vughtse mensen, voor Vughtse mensen. Met veel enthousiasme krijgt het breiproject een vervolg. Vincentiusvereniging Vught is de groep breisters heel dankbaar voor dit prachtige initiatief!

De sjaals werden door de breisters overhandigd aan Jan Slegers, voorzitter Vincentiusvereniging Vught. Hij was blij verrast door de grote hoeveelheid. “Het is grandioos wat jullie gedaan hebben. De sjaals worden toegevoegd aan de kerstpakketten die we elk jaar maken met houdbare levensmiddelen. Heel fijn dat we zo de handen in elkaar kunnen slaan voor onze medemens.” Ook wethouder Heijboer was verrast door het verloop van het breiproject. “Ik had niet kunnen bedenken dat het project zo zou gaan. Het is een prachtig project waarbij het mes aan twee kanten snijdt: het bezig zijn, een praatje maken en iets doen voor anderen.”

Vervolg
De breisters gaan ook in 2018 door met het breien van sjaals, sokken en mutsen voor Vincentiusvereniging Vught, Vincentius Kringloopwinkel en voor het uitdeelpunt Vught van Stichting Voedselbank Den Bosch en Omstreken. Wilt u ook meedoen? Of hebt u wol beschikbaar? Heel erg graag! Neem contact op met Arno van der Lee, beheerder van de Rode Rik, via telefoonnummer: 06-51747525. De wol kunt u gedurende de openingstijden van de Rode Rik, in ieder geval elke ochtend (met uitzondering van maandag), afgeven bij de Rode Rik. Als dank voor u hulp, krijgt u een gratis kopje koffie of thee aangeboden.

Kijk ook bij

Naam Wasserij De Spuistroom terug in de Uilenburg

Sinds 21 juni 2024 is de originele ‘Eerste steen’ uit 1949 terug op het terrein …