De Meute en Tèd Zat smaakmakers op het Bierconcert

Bierconcert Dors(t)vlegels op Bokkendonks Torenplein

Langzaam maar zeker kleurt Bokkendonk rood, geel, wit en blauw. Op zondagmiddag 4 februari komt daar een paars tintje bij. De Dors(t)vlegels presenteren dan een nieuwe editie van het populaire Bierconcert. In de feesttent op het Torenplein trakteren de Dors(t)vlegels Bokkendonk op een bruisende cocktail van muziek, dans en amusement. Bovendien presenteert de vereniging haar nieuwe paarse tenue.

“Er is een bont programma samengesteld”, vertelt voorzitter Anita van Doorn van de Dors(t)vlegels, de carnavalsvereniging die 61 jaar geleden werd opgericht in Halder. “We hebben een mooi en breed programma samengesteld voor jong en oud. Samen met onze burgemeester Riekie van der Linden en de Zilveren Dorsvlegel-Dragers willen we er met alle Bokkendonkers een gezellige middag van gaan maken. Met de medewerkers van Brasserie Thuys gaan we zorgen voor een gezellig Bierconcert op een mooie plek middenin het dorp.”

Wake-up call
Zondag vóór carnaval, de vaste dag van het Bierconcert, is voor veel Bokkendonkers uitgegroeid tot een prettige ‘wake-up call’. Live-blaasmuziek vormt de hoofdmoot van het Bierconcert. Om 14.11 uur gaat het evenement van start. Op het programma: de muzikale krachtenbundeling van CV De Meute en CV Tèd Zat. Met een gezamenlijk optreden zorgen ze voor een stevige bijdrage aan het Bierconcert. Ze brengen repertoire mee dat iedereen kent en in de aanloop naar het carnaval Bokkendonk op temperatuur brengt.

Jong Bokkendonks talent
Ook de jonge generatie Bokkendonkers komt het Bierconcert luister bij zetten. De JeugdPrinsenClub Bokkendonk – onder aanvoering van de hoogheden prins Jurre d’n Urste en prinses Juul – geeft acte de présence op het Torenplein. Ze worden vergezeld door de ‘Springbokskes’. Met soepele pasjes en in een strakke choreografie gaan ze zorgen voor een wervelende dansshow.

Finale met feestzanger
Nu al verheugt voorzitter Anita van Doorn zich op het komende Bierconcert, met achter de draaitafel Jo Jo de zingende dj. “We hebben een breed muzikaal programma: livemuziek van Bokkendonkse muzikanten en een optreden van feestzanger Tim Bakker. Echt een artiest die van alle markten thuis is. Tim Bakker is bekend van Hollandse Avonden; hij zal voor een daverende apotheose gaan zorgen. Graag nodigen we iedereen uit om er samen met ons een keigezellige middag van te maken.”

Organisatie
Het Bierconcert – een carnavaleske tegenhanger van de door harmonieën en fanfares georganiseerde koffieconcerten – staat hoog genoteerd op de Bokkendonkse kalender. De organiserende vereniging de Dors(t)vlegels is sinds 1963 actief in Bokkendonk en heeft veel naam gemaakt met het bouwen van originele carnavalswagens. Verder is de vereniging in de regio bekend van de Halderse Voorjaarsfeesten, die jaarlijks in mei plaatsvinden.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …