Bien Connue 45 jaar in Vught

Op het gebied van woninginrichting is Bien Connue al 45 jaar een bekende naam in Vught. De zaak op het adres Vliertstraat 7 is in de afgelopen jaren diverse keren verbouwd en ook onlangs is het interieur en de presentatie weer helemaal geüpdatet. De grote kracht van het bedrijf, dat is gespecialiseerd in gordijnen, hard en zachte vloerbedekking en binnenzonwering, is de service die de klanten wordt geboden. Binnenkort wordt die uitgebreid met de mogelijkheid om online gordijnen te bestellen.

In 1972 kwamen Simon en Wendy Knüwer vanuit Spijkenisse naar Vught. Wendy wilde niet langer wonen in de vervuilde lucht van Pernis en omdat een familielid, dat in Vught woonde, daar wel een geschikt pandje wist was de verhuizing snel geregeld. 45 Jaar later is Bien Connue in Vught een vertrouwd adres. Het bedrijf wordt nu gerund door Carlo Knüwer en zijn echtgenote Mascha. Carlo werkt al sinds zijn zestiende in de zaak en Mascha verdiende haar sporen als assistent bedrijfsleider in een bouwmarkt. Carlo: “Onze familie is al meer dan 200 jaar actief in de textiel en het leuke is dat het er naar uitziet dat ook onze dochter Laura daar haar toekomst zoekt. Ze volgt nu aan Sint Lucas in Boxtel een opleiding tot creatief vakman in stofontwerp en hoeden maken.”

Bredere collectie
Na de verbouwing is de winkel aanzienlijk lichter geworden, maar de modernere uitstraling gaat ook gepaard met een verbreding van de collectie in vitrage, gordijnen, rolgordijnen, binnenzonwering, tapijt, PVC vloeren, laminaat en linoleum. Mascha: “We hebben nu gordijnen en vloerbedekking in elk prijssegment. Naast voordelige gordijnen collecties kunnen we nu ook collecties met bijzondere stoffen zoals b.v. zijde aanbieden. Dus een gevarieerder assortiment, maar daarbij letten we er wel goed op dat de prijs/kwaliteit verhouding goed blijft. Belangrijk bij de verkoop van gordijnen is ook dat we alles zelf inmeten en ophangen. Bovendien worden de gordijnen in eigen atelier verwerkt, dat betekent dat aanpassingen ook snel geregeld kunnen worden. Veel collega’s besteden dit werk uit in lage lonenlanden, dat werkt een stuk minder flexibel.”

Aan huis
Omdat veel jonge mensen tegenwoordig met tweeën werken, biedt Bien Connue graag de mogelijkheid om in de avonduren de zaak te bezoeken. Mascha: “ Daarnaast is het ook mogelijk dat wij aan huis onze collectie presenteren. Vooral senioren vinden dit vaak prettig. In onze branche is goed advies heel belangrijk evenals het maken van duidelijke afspraken en die dan tot in de puntjes uitvoeren. Wij besteden er veel aandacht aan om goed te communiceren wat we gaan doen en dat dit op tijd gebeurt. Daarom is het handig dat we met een ploeg van 7 stoffeerders werken zodat we op één dag op verschillende plaatsen aan de slag kunnen.”

Vooral senioren zien er vaak tegenop om hun hele huis op z’n kop te zetten om de vloerbedekking te vervangen. Dat betekent dat de hele kamer uitgeruimd moet worden met alle rompslomp van dien. Mascha: “ Daarom bieden wij ook de mogelijkheid aan om alles van A tot Z door ons te laten regelen. Wij maken dan foto’s van de bestaande situatie. Ruimen de kamer uit, verwijderen de oude vloer, leggen de nieuwe vloer en plaatsen dan de meubels terug. Er zijn klanten die ons ’s morgens de sleutel geven, dan lekker een dagje weggaan en als ze ’s avonds terugkomen staat alles weer keurig op z’n plek.”

Online gordijnen kopen
Omdat vooral jonge mensen steeds meer via internet hun gordijnen kopen wil Bien Connue ook op die trend in spelen. Binnenkort is op de website bienconnuevught.nl een website te vinden waarop u gordijnen kunt bestellen. Ook hier wordt extra service geboden. Zo is het mogelijk om ook de gordijnen die via internet besteld worden te laten inmeten door het Vughtse bedrijf. Bovendien kan er desgewenst  een stofstaal worden opgestuurd. Zoals u ziet doen Mascha en Carlo Knüwer er alles aan om het hun klanten naar de zin te maken. Ze gaan dan ook vol optimisme op de vertrouwde manier op weg naar hun gouden jubileum. Carlo: “Want als je als ondernemer in een dorp na 45 jaar nog bestaat, dan doe je toch zeker iets goed.”

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …