Bibliotheek ten strijde tegen laaggeletterheid

Vorig jaar hebben bibliotheken in december 2.500 Donald Duck-pockets bij de plaatselijke voedselbanken afgegeven. Deze Donald Ducks waren bestemd voor gezinnen die bij de voedselbanken ingeschreven stonden. Hiermee werden veel kinderen bereikt die mogelijk een taalachterstand hebben. Armoede en laaggeletterdheid gaan vaak hand in hand. Vanwege het grote succes gaan bibliotheken in Brabant ook dit jaar weer leescadeaus beschikbaar stellen!

Bij de Donald Duck-pocket zat een flyer van de bibliotheek waarmee kinderen een gratis jeugdlidmaatschap mochten komen ophalen in de bibliotheek. Op deze manier konden bibliotheken hun rol op een luchtige manier onder de aandacht brengen bij de laaggeletterde gezinnen.

Dit jaar verschillende leescadeaus
Vanwege het succes van deze Donald Duck-actie hebben de initiatiefnemers, Cubiss en de Brabantse bibliotheken, dit jaar verschillende leescadeaus bedacht. Iedere bibliotheek stelt haar eigen leescadeau beschikbaar. Babel (bibliotheek ’s-Hertogenbosch) werkt samen met de voedselbank en met Farent. Kinderen krijgen een Donald Duck-pocket cadeau en kunnen zich inschrijven voor een gratis lidmaatschap. Volwassenen ontvangen (bij vermoeden van laaggeletterheid) een makkelijk te lezen boekje en informatie over het Bossche Taalnetwerk. Bij de actie werken bibliotheken samen met Uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Help een vriend!
Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch richt zich dit jaar niet enkel op gezinnen, maar ook op volwassenen. Heeft u nou het vermoeden dat een vriend, kennis, collega of familielid moeite heeft met lezen en/of schrijven? Kom eens langs in onze bibliotheek. We helpen u graag, zodat u uw naasten ook verder kunt helpen.
Meer informatie op www.babeldenbosch.nl.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …