Bezorgde grootouders in actie voor het klimaat op 4 juni

Opa’s en oma’s sluiten op 4 juni – Nationale Opa- en Omadag – aan bij een actie van ‘Fridays for Future’. Op deze dag verscheuren jongeren symbolisch hun middelbare schooldiploma.

Hun grootouders willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hun diploma’s nog wel bruikbaar zijn. ‘De Grootouders voor het Klimaat’ roepen daarom iedereen op om die dag een wereldbol voor het raam te zetten. Dat kan een echte globe zijn, maar ook een poster zoals deze met de tekst: ‘minimaal 1,5 meter, maximaal 1,5 graad’.

Leefbare wereld
’Grootouders voor het Klimaat’ is een beweging van bezorgde grootouders die hun kleinkinderen een leefbare wereld willen nalaten. Arie Bijl: “Daarvoor is nodig dat politiek, bedrijfsleven en alle burgers gezamenlijk de klimaatverandering een halt toeroepen. Om dát voortdurend onder de aandacht te brengen, zetten wij vanaf vandaag de aarde voor ons raam en roepen alle opa’s en oma’s op om met ons mee te doen.” De posters zijn te downloaden en uit te printen via: www.grootoudersvoorhetklimaat.nl. E-mail: info@grootoudersvoorhetklimaat.nl.

Kijk ook bij

Voorbereidingen Zomerschool Vught in volle gang

Nu de eerste versoepelingen zijn doorgevoerd en steeds meer 55-plussers zijn gevaccineerd, is er goede …