Peggy van der Koelen

Bezoek inspectie aan Woonzorgcentrum Theresia

De zorg verdient ook positieve aandacht en zeker de medewerkers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor de kwetsbare ouderen. Een doelgroep die groter en meer divers is dan velen vermoeden.

De zorg is allesbehalve een eenheidsworst en toch wordt dat op vele momenten wel zo gezien. Ieder mens is uniek, persoonsgerichte zorg is de norm. Dat is bekend, maar wordt daar iets meegedaan? Gebeurt er echt wat nodig is, wat wenselijk is?

Inspectie
Bij Vughterstede doen ze dat echt. Althans, dat vinden de cliënten, maar ook de Inspectie voor Gezondheidszorg & Jeugd. “We ervaren het als een opsteker dat de Inspectie na een bezoek op 2 april aan onze locatie Woonzorgcentrum Theresia een zeer positief rapport heeft afgegeven. De persoonsgerichte zorg is echt gezien en ervaren door de Inspectie”, vertelt bestuurder Peggy van der Koelen. Persoonsgerichte zorg zit in veel kleine dingen. Aandacht geven aan het individu, voor iemand die even geen warm eten wil, maar zin heeft in een boterham. Even een stukje meelopen, niet óver iemand praten, maar mét iemand. De wensen en behoeften van bewoners kennen en daar naar handelen, maar ook zo veel mogelijk sturen en rekening houden met eigen regie.

Hoge score
Op 9 van de 10 getoetste normen scoorde Vughterstede een heel dikke voldoende. Een bijzonder mooie waardering voor al het goede werk dat ze daar iedere dag leveren, niet alléén als de Inspectie komt kijken! Bent u benieuwd naar het gehele rapport? Zie website: www.vughterstede.nl.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …