Charlotte Beukeboom en Tiny van Hemert snijden de taart aan om de heropening van de ontmoetingsruimte aan de Helvoirtseweg te vieren. (Foto Emmy de Graaf/Woonwijze )

Bewoners woongebouw Helvoirtseweg zorgen samen voor uitbreiding van hun ‘Huiskamer’

Prettige plek voor een praatje, kopje koffie en lunch

Door samen er de schouders onder te zetten, kwam er vijf jaar geleden een fijne ontmoetingsplek in de berging van het seniorenwoongebouw van Woonwijze aan de Helvoirtseweg. De ruimte viel zo in de smaak, dat al snel het verzoek kwam voor een kleine uitbreiding. Door opnieuw de krachten te bundelen, is ook dit gelukt. Gisteren (maandag 11 februari) werd de heropening gevierd met koffie, taart en muziek.

Een keukenblokje en net wat extra bewegingsruimte. Dat was de wens van de bewoners van de 27 seniorenwoningen in het gebouw van Woonwijze aan de Helvoirtseweg voor hun gezamenlijke ‘huiskamer’. Hier komen ze twee keer in de maand samen. Een keer voor een kopje koffie en een keer voor een lunch. De gemiddelde leeftijd van de bewoners in het gebouw is tussen de 75 en 80 jaar. Woonwijze vindt het belangrijk dat zij niet alleen fijn kunnen wonen, maar ook de gelegenheid hebben om elkaar op een prettige manier te ontmoeten. De woningcorporatie zet zich hier graag voor in. Liefst met de mensen zelf. “Het mooie was dat toen we vroegen wie er mee wilde helpen, er meteen vijf handen de lucht in gingen”, zegt adviseur participatie en leefbaarheid van Woonwijze Gerdie Jans Rat.

Vereende kracht
Samen met bewoner en drijvende kracht van de verbouwing Tiny van Hemert heropende Charlotte Beukeboom, directeur-bestuurder van Woonwijze, maandag de ruimte: “Het is zo mooi om te zien hoe jullie met vereende kracht dit voor elkaar hebben gekregen.” Om het feestelijke moment te vieren, sneden ze samen de taart aan. Bewoner Kees van der Brugge droeg speciaal voor de gelegenheid een treffend gedicht over senioren voor. De ochtend werd afgesloten door samen met een gitarist liedjes van toen te zingen.

Kijk ook bij

Museum van Gedenkplaats Kamp Haaren op afspraak open

De Gedenkplaats bevindt zich na de verwoestende brand, op de tijdelijke locatie aan het Gildepad …