Bevrijd met een drone!

Een stevige drone, liedjes, tekeningen en knuffels. Die hielpen Pietertje zaterdag om uit het dak van DePetrus naar beneden te komen. Pietertje is een mannetje van leisteen dat ooit door een dakdekker getimmerd is. Hij zit boven de dakgewelven van DePetrus.’s Nachts zwerft hij altijd door DePetrus en beleeft daar doldwaze avonturen.

Maar nu de DePetrus heropend is, wil hij ook heel graag overdag naar beneden. Alleen … dat vond hij wel erg spannend. Daarom heeft hij in Het Klaverblad vorige week hulp gevraagd aan alle mensen van Vught. En die waren er zaterdag! Samen met De Springplank en Team Jeugd van het Vughts Museum lieten zij Pietertje zien hoe fijn het ook overdag is in Vught.

Pietertjespad
Pietertje hangt nu beneden in DePetrus, waar hij alles heel goed kan zien. Hij is namelijk heel nieuwsgierig. Marian van den Heuvel, communicatie-coördinator van DePetrus: “Daarom gaan we in Vught ook een Pietertjespad maken. Kinderen kunnen tijdens deze speelse speurtocht de schatten van Vught aan Pietertje laten zien.” En dat geheimzinnige muurtje? “Pietertje vertelde ons dat híj dat huisje in DePetrus gebouwd heeft. We overleggen met hem of er nog een betere plek mogelijk is. Heb je ideeën hierover? Laat die gerust aan ons weten.”

Kijk ook bij

Pablo Larrazábal prachtige winnaar KLM Open

Pablo Larrazábal had op de laatste hole nog een toegift. Met een birdie sloot de …