Bevolkingsonderzoek borstkanker in Vught

Bevolkingsonderzoek Nederland start eind maart met een nieuwe onderzoeksronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Vught. Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar die in de postcodegebieden 5261 en 5262 (eind maart tot medio juni), 5263, 5264, 5266 en 5268 (medio juni tot begin augustus) wonen, ontvangen een uitnodiging voor het onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd in het onderzoekscentrum op het parkeerterrein bij Zorgpark Voorburg, Carillonlaan 10, 5261 LT in Vught.

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Daarom is het bevolkingsonderzoek in het leven geroepen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

Bevolkingsonderzoek
Het bevolkingsonderzoek is voor mensen van 50 tot en met 75 jaar. Zij ontvangen eens per 2 jaar een schriftelijke uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en gratis.

Gelijk aanbod
Het bevolkingsonderzoek moet voor alle vrouwen in Nederland gelijk zijn. Dat is op dit moment niet zo. In de ene regio moeten vrouwen langer wachten op het onderzoek dan in een andere regio. Om de verschillen te verkleinen, kan het zijn dat het onderzoek op een andere locatie plaatsvindt. Het kan ook zijn dat de cliënt langer moet reizen naar het onderzoekscentrum.

Meer informatie
Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker of het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak kunt u terecht op de website. Of telefonisch op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via 088-0001388.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …