Monique Beukers en cliënten zitten op het bankje (Social Sofa) dat zij cadeau kreeg bij haar afscheid. Het bankje bij woonlocatie Diepenbrock in Vught staat symbool voor het belang van verbinding en onderling contact, passend bij de kernwaarden van de Robert Coppes Stichting.

Bestuurder Monique Beukers neemt afscheid bij Robert Coppes Stichting

Monique Beukers legt na bijna 20 jaar haar functie als bestuurder van de Robert Coppes Stichting neer. Onder haar bezielende leiding heeft de stichting een herkenbare en alom gewaardeerde positie verworven als organisatie met gespecialiseerde zorg voor blinde en slechtziende volwassenen met bijkomende problematiek.

Voor haar bijzondere bijdrage kreeg ze, tijdens haar afscheid, de ‘Speld van verdienste’ uitgereikt door wethouder Fons Potters van de gemeente Vught. In zijn toespraak roemde hij haar onvermoeibare inzet voor en betrokkenheid bij cliënten. Velen hebben Monique Beukers leren kennen als enthousiaste en inspirerende pleitbezorger voor zorg waarin de cliënt altijd voorop staat. Een visie die zij verder vertaalde op alle niveaus van de organisatie en daarbuiten. Monique was ook de drijvende kracht achter het ontstaan van de expertise-afdeling van de organisatie, waar professionals werken aan de wetenschappelijke onderbouwing van kennis over de specialistische zorg die deze cliëntengroep vraagt.

Kijk ook bij

Vught zet nieuwe stappen in ontwikkelingen rondom de PI

Het tracé van de nieuwe tijdelijke ontsluitingsweg bij de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught is bekend. …