Bestemmingsplannen N65 vernietigd

Gemeente Vught en provincie teleurgesteld over uitspraak Raad van State

De Raad van State heeft de bestemmingsplannen van de gemeente Vught en de voormalige gemeente Haaren voor de rijksweg N65 vernietigd. De gemeente, provincie en het Rijk zijn teleurgesteld in deze uitspraak. Het betekent dat het verbeteren van de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid in Vught en Helvoirt jaren achterop raakt. Hetzelfde geldt voor de doorstroming van het verkeer op en rond deze belangrijke Brabantse verkeersader tussen ’s-Hertogenbosch en Tilburg.

De partijen die bij de ombouw betrokken zijn, zullen na een grondige analyse van de uitspraak in het eerste kwartaal van 2023 de nieuwe situatie bespreken en verschillende opties en scenario’s bezien. De Raad van State deed ook uitspraak over de plannen voor het spoor tussen Meteren en Boxtel. Daarvan zijn de meeste bezwaren ongegrond verklaard, dus kunnen de plannen om tussen Den Bosch en Vught van drie naar vier sporen te gaan en de aanleg van het verdiepte spoor gewoon doorgaan.

De uitspraak over de N65 heeft gevolgen voor de planning, uitvoering en financiën van het project. Het heeft daarnaast impact op andere projecten in de regio. Omwonenden blijven door de uitspraak langer in onzekerheid over wat in de omgeving van de N65 gaat gebeuren en wanneer. Wethouder Mark du Maine van Vught en gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen van de provincie Noord-Brabant hebben kort overleg gehad om de eerste gedachten over de uitspraak en het vervolgtraject met elkaar te bespreken.

Lees het volledige artikel in Het Klaverblad van 4 januari. Dat kan ook online; klik hier.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …