Beste inwoners

“Op de drempel van 2023 wens ik u allen, inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt, graag een welgemeend gezond, goed en gezegend nieuwjaar. Ik hoop dat het u en uw naasten voorspoedig gaat in het nieuwe jaar.

Het is een mooie traditie, dat we elkaar aan het begin van een nieuw jaar het beste wensen. Maar het is meer dan een goed gebruik, want onze beste wensen rondom een jaarwisseling lijken nooit ‘gewoon’ te worden. Ik ervaar ze telkens weer als welgemeend en oprecht bij iedereen die wensen uitwisselt.

Ik denk dat het komt, doordat we allemaal wel weten dat er van alles kan gebeuren in een jaar. Op wereldschaal, maar ook in onze eigen levens en in die van onze naasten. Dan is het toch een fijne gedachte dat onze beste, welgemeende wensen onze dierbaren het hele jaar door vergezellen?

2022 liet zien dat er daadwerkelijk van alles kan gebeuren in een jaar. Het jaar bracht niet alleen voorspoed. Integendeel. We kregen te maken met de gevolgen van de oorlog in Oekraïne en het menselijk leed dat daardoor ontstond; met crisis, inflatie, onrust en fors stijgende prijzen. Veel mensen kregen het moeilijk. Ook in onze gemeente.

Maar diezelfde gemeente, en vooral onze gemeenschap, stelde daar heel wat tegenover: naastenliefde, de hartverwarmende opvang van Oekraïense vluchtelingen, prachtige initiatieven, onbaatzuchtige hulp aan mensen die deze nodig hebben en een grote mate van saamhorigheid. Ook dat liet 2022 zien.

En zo gaven we het jaar samen ook glans. Niet de glitter van klatergoud en kerstversiering, maar de glans van medemenselijkheid en onderlinge verbondenheid. Het is de glans van echte warmte; een glans om te koesteren. Niet alleen in deze tijd van het jaar.

Ik heb er vertrouwen in dat we deze glans ook in 2023 kunnen delen. Dat maken we samen mogelijk. Met elkaar en voor elkaar. Het is een van die dingen die onze gemeente en gemeenschap bijzonder maken.

Gelukkig nieuwjaar.”

R.J. van de Mortel,
burgemeester

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …