Besparen op je kosten anno 2023 doe je zo

Ingezonden mededeling

Het zal niemand zijn ontgaan dat de kosten voor levensonderhoud in de afgelopen jaren enorm zijn gestegen. Of het nu gaat om onze energierekening of de prijzen in de supermarkt, alles lijkt duurder te zijn geworden. Voor velen is het dan ook een grote uitdaging geworden om financieel rond te komen. Besparen lijkt dan ook de enige optie om het hoofd boven water te kunnen houden voor velen. In dit artikel zullen we daarom enkele tips met je delen die je kunnen helpen om in 2023 te kunnen besparen op met name je vaste lasten. Of je nu je energierekening wilt verlagen of wilt besparen op je boodschappen, met deze tips kun je flink wat geld besparen.

Maak gebruik van de nieuwste technologieën
Een manier om kosten te besparen is door het gebruik van slimme technologie. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een slimme thermostaat die het energieverbruik in huis reguleert en zo kan bijdragen aan een lagere energierekening. Met slimme stekkers kun je het energieverbruik van apparaten in huis meten en eenvoudig zien welke apparaten je beter kunt vervangen voor meer energie-efficiënte alternatieven. Ook zijn er talloze apps beschikbaar die je kunnen helpen om geld te besparen, zoals apps die aanbiedingen van supermarkten in de gaten houden of waarschuwen wanneer je te veel data verbruikt op je telefoon. Nu is dat met de meeste abonnementen niet meer nodig, maar voor bijvoorbeeld de kinderen met een beperkt aantal mb’s wel. Het gebruik van slimme technologie kan niet alleen bijdragen aan lagere kosten, maar ook aan een duurzamere wereld.

Vergelijk online voor goedkoop internet, tv en ook energie
Een ander belangrijk punt om kosten te besparen, is door prijzen te vergelijken. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe televisie of een autoverzekering, het loont altijd om verschillende opties met elkaar te vergelijken. Door prijzen te vergelijken kun je namelijk flink wat geld besparen. Er zijn verschillende websites en apps beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van vergelijkingssites om de goedkoopste energieleverancier, verzekeraar of goedkoop internet te vinden. Ook zijn er apps beschikbaar die je helpen om de goedkoopste supermarkt in de buurt te vinden. Door prijzen te vergelijken voorkom je dat je te veel betaalt voor een product of dienst en kun je je geld aan andere dingen besteden.

Bekijk de opties bij andere internet providers en zorgverzekeraars
In de huidige tijd, waarin we vrijwel alles online doen, is het vergelijken van verschillende internet providers en ook zorgverzekeraars via verschillende vergelijkingssites nog nooit zo eenvoudig geweest. Zorg er daarom dus voor dat je je huidige lasten in kaart brengt, zodat je op basis daarvan kunt kijken wat je kunt besparen. Handig is wel om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de aanvullende voorwaarden. Vooral in het geval van bijvoorbeeld een andere internet provider, kan de prijs wel lager uitvallen, maar wanneer je dan ook qua snelheid flink moet inleveren, kan het verstandiger zijn om bij je huidige provider een downgrade te doen.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …