Benefietdiner voor Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel groot succes

Ondernemers uit Sint-Michielsgestel beleefden vrijdag 23 juni een vurige avond tijdens een benefietdiner. Tijdens de fantastisch georganiseerde avond brachten 10 ondernemers en hun gasten op verzoek van de Vincentiusvereniging meer dan 20.000 euro bij elkaar voor de minimagezinnen in Gestel, onder het motto ‘door het vuur voor je buur’.

Bij aankomst op het idyllisch gelegen ‘Bosberaad’ werden de gasten verwelkomd door de te warm geklede butler Maarten in smoking. Hij leidde de bezoekers over een bospad, verlicht door vuur gevangen in korven, dat uitkwam op een in het bos verstopt romantisch gelegen ven. Op de achtergrond speelde zacht een bandje en ondertussen werd er gekookt. De ingang van het terrein was gemarkeerd met een wapperende Vincentiusvlag. Na een staand aperitief namen de gasten plaats aan 12 tafels in een grote open tent in de buitenlucht. In tegenstelling tot de hoosbuien op de Parade de avond ervoor, genoten allen van de droge zwoele zomeravond. Ondernemers konden vooraf op een tafel intekenen en gasten uitnodigen. Daarnaast werd geld opgehaald doordat mensen konden bieden op verschillende veilingitems. Opperspreekstalmeester Chris praatte het programma aan elkaar. Voor de aanvang van de eerste gang vertelde een bestuurslid van Vincentius in een vurig betoog dat er meer verborgen armoede is dan we denken, ook onder ondernemers, en op welke wijze de inkomsten zouden worden besteed. Daarna konden de gasten genieten van verschillende amuses en een heerlijk 5 gangendiner. Alles vrijwillig bereid door horecaondernemers uit gemeente Sint-Michielsgestel. Prachtig dat ze dat hebben gedaan! Tussen de gangen door werden de gasten getrakteerd op optredens van een vuurspuwster, een zangeres en een zanger. Muzikaal ondersteund door een dj. De avond werd georganiseerd door 5 vrijwilligers onder de bezielende leiding van Ellen Steenbergen. Er werd nog laat gedanst voordat de eerste mensen het Bosberaad verlieten.

Supermarktpasjes
Begin juli gaan ruim 40 vrijwilligers van Vincentius en wijkteams van de gemeente Sint-Michielsgestel persoonlijk langs bij de 310 minimagezinnen om supermarktpasjes af te geven waarmee de gezinnen extra voedsel kunnen kopen. De 80 jonge gezinnen onder hen krijgen vrijkaarten voor een dagje-uit naar BillyBird Hemelrijkpark en een cadeaupasje om versnaperingen en vervoerskosten te betalen.

Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel biedt directe en persoonlijke hulp aan gezinnen en alleenstaanden die in armoede leven of daarin terecht dreigen te komen. Vincentius verzorgt o.a. de wekelijkse uitdeling van levensmiddelen van de Voedselbank aan 60 gezinnen in de gemeente Sint-Michielsgestel.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …