Impressie van het concert ‘Missions’ door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Benefietconcert Orkest Koninklijke Luchtmacht voor NM Kamp Vught

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht houdt op zaterdag 23 maart een concert in de Martinihal in Vught in het kader van de vrijwilligersactie ‘Samen herdenken, meer ruimte schenken’. De gemeente Vught stelt hiervoor gratis de Martinihal beschikbaar. De solisten tijdens dit concert zijn Jeroen van den Berg en Maria Fernandez. In 2012 gaf het Orkest al een benefietconcert voor de renovatie van barak 1B, dat in 2013 na restauratie werd geopend als dependance van het hoofdgebouw.

Het orkest bestaat uit vakmusici die stuk voor stuk behoren tot de top binnen hun discipline, onder leiding van dirigent Lute Hoekstra. Met als resultaat soulvolle, symfonische popmuziek met een krachtige groove en een herkenbare beat.

Muzikale reis
Hoekstra: “Stap in en reis met ons mee naar Amerika, Scandinavië, de Caraïben, Afrika, het Midden Oosten, etc. Het orkest zal dat doen met uitgekiende en hedendaagse arrangementen, solisten uit ons eigen orkest en zangsolisten. Ook spreken luchtmachtmilitairen over hun ervaringen tijdens hun oefeningen en uitzendingen. Tezamen met een compleet nieuw podium zorgen de lichtshow en beelden op de drie bij zes meter grote led-wall voor visueel spektakel. Dit alles maakt het programma ‘Missions’ tot een onvergetelijke muzikale reis en neemt u als toeschouwer even mee in onze wereld. De wereld van de luchtmacht. Waar kameraadschap niet voor even is, maar voor het leven. Wij helpen waar wij kunnen en soms is de ‘sound of freedom’ daarbij al genoeg.”

Benefietconcert
Het concert is een initiatief van vrijwilligers die de vernieuwing van NM Kamp Vught steunen door activiteiten te organiseren onder de noemer ‘Samen herdenken, meer ruimte schenken’. De opbrengst komt geheel ten goede aan de vernieuwing van het museum. Naar verwachting in november wordt het herinneringscentrum heropend met een geheel nieuwe vaste expositie over Kamp Vught en een nieuw gebouw voor ontvangst van schoolgroepen. De aannemer is eind januari begonnen aan fase 1: de nieuwbouw van 300 vierkante meter aan de achterzijde van het museum.

Reserveren
Het concert op zaterdag 23 maart in de Martinihal, Martinilaan 8 in Vught, begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Entree 15,00, inclusief koffie/thee, aangeboden door de gemeente Vught. Kaarten zijn te bestellen via de webwinkel; tevens vanaf medio februari te koop via de www.nmkampvught.nl, museumbalie, VVV ‘s-Hertogenbosch (Markt 77), Kring Vrienden ‘s-Hertogenbosch (Parade 12 en Bolwerk Sint-Jan, Sint Janssingel 25), Bruna Marktveldpassage en Bruna Moleneindplein in Vught.

Kijk ook bij

2,4 kilometer dijken opgehoogd langs Essche Stroom

Om te zorgen dat Esschenaren ook in de toekomst droge voeten houden, heeft Waterschap De …