Beleef! popelt om nieuwe ‘look’ te presenteren

Zeven weken duurt nu de sluiting van de horeca. Naarstig wordt gezocht naar geoorloofde alternatieven. Met creativiteit en doorzettingsvermogen wordt in menige gelegenheid gewerkt aan aanpassingen en oplossingen. Zo ook bij Grand Café Beleef! in Vught waar het uitroepteken deze weken staat voor inventiviteit: “Van de nood een deugd maken”, zegt Willem van der Heijden (34).

Door Ton Wagenaars

Op de thans geheel anders gerangschikte tafels in Grand Café Beleef! liggen de stapeltjes bestellingen klaar voor vervaardiging. Tussentijds gaat enkele malen de telefoon voor weer nieuwe opdrachten. “Tot uw dienst mevrouw. Alles staat om zes uur klaar voor u. Dank voor uw bestelling.” Uitbater Willem van der Heijden geeft keurig antwoord op de verzoeken en legt daarna glimlachend de achttiende bestelling van de nog prille middag op een stapel. “Gaat prima en we kunnen heel veel aanbieden, maar wel met een ietwat aangepaste kaart met nog steeds een ruim assortiment. De Vughtenaren weten ons te vinden nu we de mogelijkheid bieden om bestelde gerechten hier op afspraak te komen afhalen. Uiteraard met inachtneming van de vereiste afstand. We bezorgen met een kleine bijbetaling ook aan huis. Bestellingen kunnen tussen 12.00 en 16.00 uur gedaan worden en de service geldt van woensdag tot en met zondag. Afhaal- of bezorgmomenten zijn om 18.00 of 19.00 uur.”

Facelift na heropening
Vier en een half jaar geleden startte de jeugdige ondernemer Van der Heijden het Grand Café voor lunch, diner en borrel, maar nu wordt hij eensklaps geconfronteerd met de maatregelen tegen het coronavirus, iets wat geen mens kon bevroeden en wat een naargeestig sfeertje oplevert in heel het Vughtse centrum. Menigeen werkt in deze tijden aan de mogelijkheid om in te spelen op de nieuwe zogenaamde ‘anderhalvemetersamenleving’. “Daar gaan we ons voor beijveren al vergt dat veel inspanningen. Om de warme sfeer van huiselijkheid te handhaven, gaan onze gasten bij heropening een nieuwe beleefwereld zien: een heel andere bar, andere verlichting en andere tafels en stoelen. Die laatste uiteraard ook in een gewijzigde opstelling, om te voldoen aan de nieuwe eisen, en toch nog in een indeling met de juiste sfeer voor een gezellig avondje uit. Gekozen is voor een moderne, industriële vormgeving met een nieuwe bekleding van de muren en volledig nieuwe radiatoren die keurig zijn weggewerkt. Een hele metamorfose die een grote investering vergt, maar die de bezoekers straks aangenaam zal verrassen.”

Feestelijke nazit aan de bar
Er is dus constant hard gewerkt, zoals dat ook bij andere middenstanders gebeurt. Beleef! deed het rigoureus met de intentie om een facelift te geven aan de gelegenheid die bekendheid geniet door zijn excellente gerechten en betrokken bediening. Willem van der Heijden: “Dat laatste is een van de belangrijkste facetten voor een sfeervolle avond. We hebben zeven mensen in vaste dienst en daarnaast nog acht ambulante medewerkers. Hard nodig als straks weer bediening in de zaak mogelijk is, want dat is toch een ultiem genoegen en daar zijn we goed in. Met de huidige actie ‘Thuis lekker uit eten! Beleef het!’ hopen we de feeling te behouden met onze grote vaste groep bezoekers, want we hebben wekelijks een grote mengeling van vaste gasten die elkaar kent en die we aan ons willen blijven binden. We hebben de laatste jaren een beetje het imago opgebouwd van louter een eetcafé met egards te zijn, maar met de vernieuwingen zetten we in op een langer verblijf van onze gasten. Een tijdje natafelen aan de bar met een goed gesprek en een drankje geeft toch net meer het idee van een avondje uit. We gaan ons verdiepen in een passende muziekkeuze die iedereen kan waarderen en de nieuwe bar, met sfeervolle verlichting en uitnodigende stoelen moeten garant staan voor een feestelijke nazit. Eigenlijk kunnen we niet wachten om onze nieuwe look te presenteren. En laten we eerlijk zijn, iedereen is deze naargeestige impasse beu.”

Kijk ook bij

Het sneeuwbaleffect, meer groen in uw tuin

Burgerinitiatief KANT komt met een nieuwe actie om uw tuin nog meer groen te maken. …