© Het Bewaarde Land

Beleef de natuur met kinderen: word vrijwilliger bij Het Bewaarde Land

IVN is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Dit doen ze door op speelse wijze basisschoolkinderen tijdens het natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land te begeleiden. Interesse? Meld je dan aan voor de digitale informatieavond op 22 februari en laat je informeren over dit mooie project.

Tijdens de informatieavond staan het natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land en de mogelijkheid om je hiervoor als vrijwilliger in te zetten centraal. Vrijwilligers van Het Bewaarde Land in Rosmalen verzorgen de avond. Zij delen hun verhaal en kennis van het programma. Ook is er alle ruimte om met je toekomstige collega’s ervaringen uit te wisselen. De avond vindt digitaal plaats op 22 februari van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via www.ivn.nl/hbl/informatieavond.

Het Bewaarde Land
Natuur en kinderen vormen een fantastische combinatie. Toch komt nog maar één derde van de kinderen jaarlijks in de natuur. IVN laat al meer dan 10 jaar kinderen met hun klasgenoten die natuur ervaren in Het Bewaarde Land. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien. Bij dit natuurbelevingsprogramma zijn vrijwilligers de ‘Wachters van het Bewaarde Land’. Zij begeleiden een klein groepje kinderen en maken hen op speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer. IVN richt zich daarbij op kinderen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur. Meer informatie over Het Bewaarde Land vind je op www.hetbewaardeland.nl.

Doorstart
Afgelopen jaar heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch de subsidieregeling voor Het Bewaarde Land stopgezet voor de Bossche scholen. IVN ’s-Hertogenbosch en IVN Brabant verkennen of een doorstart van Het Bewaarde Land op de locatie in Rosmalen mogelijk is. IVN is daarom op zoek naar extra vrijwilligers die deze doorstart tot een groot succes kunnen maken. Zo kunnen de Bossche kinderen de natuur op een inspirerende manier blijven ervaren in Het Bewaarde Land.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …