Wachter en kinderen in Het Bewaarde land

Beleef de natuur met kinderen: word vrijwilliger bij Het Bewaarde Land

IVN is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Dit doen ze door op speelse wijze basisschoolkinderen in het natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land te begeleiden. Interesse? Meld je dan aan voor de informatieavond op 1 september in ‘s-Hertogenbosch, en laat je informeren over dit mooie project.

Tijdens de informatieavond staan het natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land en de mogelijkheid om je hiervoor als vrijwilliger in te zetten centraal. Begeleiders van Het Bewaarde Land delen hun verhaal en vertellen over hun ervaringen. De avond vindt plaats op dinsdag 1 september van 19.30 tot 21.30 in het NME-lokaal van basisschool De Vlindertuin te ‘s-Hertogenbosch. Aanmelden is gewenst via www.hetbewaardeland.nl.

Het Bewaarde Land
Natuur en kinderen is een fantastische combinatie. Toch komt nog maar één derde van de kinderen jaarlijks in de natuur. IVN laat al meer dan 10 jaar kinderen met hun klasgenoten die natuur ervaren in Het Bewaarde Land. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien.

In Het Bewaarde Land zijn de wachters de vrijwilligers die de kinderen in kleine groepjes begeleiden. Op speelse wijze maken zij hun groepje vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer. IVN richt zich daarbij op kinderen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur. Meer informatie over Het Bewaarde Land vind je op www.hetbewaardeland.nl.

Kijk ook bij

Nieuwe beweegtuin Huize Elisabeth gerealiseerd

De binnentuin van Huize Elisabeth is sinds kort een beweegtuin rijker. De complete beweegtuin bestaat …