Beginnerscursus nordic walking bij Prins Hendrik

Nordic walking is allesbehalve ‘sjokken met stokken’; dat kun je zelf ervaren door mee te doen aan de beginnerscursus. Op zondag 17 maart start die bij de Vughtse sportclub Prins Hendrik.

Nordic walking is een intensieve manier van wandelen, die de bewegingen van langlaufen imiteert. De sport is geschikt voor vrijwel iedereen, oud of jong, met of zonder goede basisconditie. Ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen meedoen. Nordic walking heeft tal van voordelen: het is een buitensport die op elk moment van de dag beoefend kan worden; er is meer energieverbruik in vergelijking met wandelen, omdat vrijwel alle spieren in het lichaam actief zijn; door het gebruik van poles (stokken) vermindert de spanning in het nek- en schoudergebied; de poles ontlasten heupen en knieën en bieden meer stabiliteit en balans; het is een ideale training om af te vallen.

Beginnen met nordic walking?
Bij Prins Hendrik worden op verschillende niveaus nordic walking-trainingen gegeven. Om daaraan mee te kunnen doen, moet je eerst de basistechniek beheersen. Die leer je tijdens de cursus. Na afloop kun je besluiten om ermee door te gaan en je aan te sluiten bij de club. Dat stimuleert niet alleen om te blijven sporten, maar is ook gezellig. Ook als je op eigen houtje wilt gaan nordic walken, is het goed om eerst de basistechniek te leren.

Aanmelden
De lessen worden gegeven op 4 zondagen: 17 en 24 maart en 7 en 14 april van 09.30 tot 10.45 uur vanaf Sportclub Prins Hendrik, Sportlaan 1, Vught. Kosten: 30 euro voor 4 lessen. Voor leden van Prins Hendrik is deelname gratis. Het is mogelijk, gedurende de cursus, zonder extra kosten poles (stokken) te lenen bij Prins Hendrik. Je kunt ook je eigen poles meenemen. Aanmelden kan via nw@ph.nl. Geef naam en telefoonnummer door en vermeld erbij of je lid bent van PH. Meer informatie: klik hier.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …