Foto: Bart Meesters

‘Bedankt dat je langzamer rijdt’

Wethouder Toine van de Ven heeft de verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. En dat laat hij zien ook. Er komt zelfs een hoogwerker aan te pas. En goed, het vaandel is een spandoek, maar de oproep is helder: ‘bedankt dat je langzamer rijdt’.

Niet alleen op de grote weg, ook in de bebouwde kom wordt vaak hard gereden. Te hard. Veel inwoners maken zich er zorgen over. Verkeerstellingen en meldingen van buurtbewoners laten zien dat het ook in wijken voorkomt waar de wegen goed en verkeersveilig zijn ingericht. Dan ligt het dus echt aan het verkeersgedrag, vaak ook van mensen uit de buurt.

Tijd voor actie
Dit en volgend jaar voeren we samen met de politie en Veilig Verkeer Nederland actie in Vught. Het project ‘Bedankt dat je langzamer rijdt’ gaat van start in de Van Voorst tot Voorststraat, de Loonsebaan en de St.-Lambertusstraat in Cromvoirt. Met spandoeken, sandwichborden en zgn. containerstickers (30 km/u) willen we de woonwijken verkeersveiliger maken en het verkeer oproepen langzaam te rijden.

Iedereen veilig over straat
Wethouder Van de Ven komt graag in actie voor de verkeersveiligheid in de buurt: “In de wijken spelen kinderen op straat, rijden fietsers de weg op en maken mensen een praatje voor de deur. In de omgeving van de woning wordt geleefd en er zijn onverwachte situaties. Extra voorzichtigheid is geboden. Dat begint met een bewustwording om langzaam te rijden. Want iedereen moet veilig over straat kunnen.”

Kijk ook bij

Het is bijna tijd voor de Vughtse Cultuurweek 2023

Ingezonden mededeling De Vughtse Cultuurweek 2023 staat weer voor de deur. Dit jaar zal de …