Bavaria Toernooi bij TV Bergenshuizen

Van 25 augustus tot en met 2 september wordt op de banen van TV Bergenshuizen in Vught het 35e Bavaria Tennistoernooi gespeeld. Een toernooi waar zowel spelers als toeschouwers reikhalzend naar uitkijken. In een sportieve en gezellige ambiance strijden de tennissers om de prijzen. Het deelnemersveld belooft veel mooie partijen in de diverse speelsterktes. Midweeks vindt, speciaal voor 60-plussers, de Bavaria Classics plaats.

Sinds enkele weken liggen bij TV Bergenshuizen twee padelbanen. Padel is een mix van tennis en squash en is een snelgroeiende sport. Op zondagmiddag 26 augustus worden de banen feestelijk geopend. Na de officiële handelingen zijn er enkele demonstratiepartijen en diverse andere activiteiten.

Dubbelspel
Kenmerkend voor het Bavariatoernooi is dat er alleen ‘gedubbeld’ wordt. Damesdubbel, herendubbel en natuurlijk ook gemixte koppels gaan de strijd met elkaar aan. “Zo kunnen we zoveel mogelijk spelers laten tennissen”, zegt commissievoorzitter Robbert van den Akker. Sinds enkele jaren wordt er ook in categorie vier gespeeld. Steeds meer toppers uit die categorie komen graag naar het tennispark van TV Bergenshuizen aan de Kraaiengatweg in Vught.

Bavaria Classics
Naast het ‘gewone’ toernooi is er ook dit jaar voor de sportieve 60-plussers het Bavaria Classics dubbeltoernooi. Er wordt gespeeld in de onderdelen 6, 7 en 8 voor dames-, heren- en gemengd dubbel. “Over het algemeen heeft deze doelgroep overdag meer tijd”, zegt Van den Akker. “Daarom worden de Classics tussen 11.00 en 17.30 uur gespeeld, op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 augustus.”

Restaurant
Het sportieve gedeelte voert natuurlijk de boventoon. Wat dat betreft heeft het Bavariatoernooi zijn sporen in de wijde omgeving inmiddels verdiend. Tegelijkertijd wordt de inwendige mens niet vergeten. In het pop-up restaurant kunt u tegen schappelijke prijzen van een overheerlijke maaltijd genieten; ook als u zelf niet meespeelt, is het Bavariatoernooi een bezoek meer dan waard!

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …