Basisschool Het Molenven zet zich in voor Voedselbank

Leerlingen van basisschool Het Molenven verzamelden afgelopen week voedingsartikelen voor de Voedselbank. Een mooi initiatief van betrokken ouders, die zich zorgen maken om het toenemend aantal mensen dat noodgedwongen gebruik moet maken van de Voedselbank. Een lesprogramma voor groep 7 en 8 versterkte de actie.

Door Maarten Kroese

Molenven-directeur Angela Snoeren: “Iets goeds doen voor een ander past perfect bij onze visie en werkwijze. Kinderen leren door deze actie om iets bij te dragen aan de maatschappij als geheel. Op Het Molenven vinden we het belangrijk dat kinderen meer leren dan basisvakken als rekenen en taal. Allerlei maatschappelijke thema’s komen bij ons veelvuldig aan bod. Zo bereiden wij onze leerlingen goed voor op hun toekomst.”

Armoede
Naast de inzameling zelf is in alle groepen veel ruimte gemaakt voor gesprekken over het thema armoede. “Leerlingen moeten begrijpen dat sommige mensen minder inkomsten hebben, dat het een geluk is dat de Voedselbank bestaat en hoe belangrijk het is om daaraan bij te dragen. Om hun besef extra te versterken, hebben leerlingen van onze groepen 7 en 8 ook met het speciale lespakket van de Voedselbank gewerkt.”
Sinds de coronapandemie maken steeds meer mensen gebruik van de Voedselbank. Opvallend daarbij is de toename onder studenten en alleenstaande ouders. Snoeren: “Zoiets maakt grote indruk op onze leerlingen. Ze kennen allemaal wel iemand die thuis maar één vader of moeder heeft. Ze gaan zich realiseren dat niet iedereen het even goed heeft en dat de Voedselbank in dit welvarende land helaas nodig is.”

Initiatief
Het initiatief voor deze actie is genomen door een groep ouders die actief betrokken is bij de school en vaak helpt bij het organiseren van allerlei activiteiten. Anneke Willemsen, een ouder van basisschool Het Molenven, legt uit: “We vinden het niet alleen belangrijk om bij te dragen aan dit goede doel, maar ook om de leerlingen wat meer te vertellen over wat de Voedselbank precies doet, zodat er ook een educatief element aan de goededoelenactie wordt verbonden.”

Op Goede Vrijdag zijn de kratten die door de Voedselbank waren geleverd weer opgehaald, gevuld met levensmiddelen. Leerlingen, ouders en medewerkers van Het Molenven hopen dat er veel mensen via de Voedselbank kunnen genieten van de producten die door hen zijn ingezameld.

Kijk ook bij

Nieuw seizoen Vertelpodium Het Lopende Vuur

Vrijdagavond 13 oktober begint het verhalenseizoen van Het Lopende Vuur in Den Bosch weer met …