Bart van de Hulsbeek stopt als wethouder in Sint-Michielsgestel

Bart van de Hulsbeek (VVD) ) stopt als wethouder van Sint-Michielsgestel. Hij heeft de fractie, het college en de gemeenteraad laten weten zijn functie per 1 december neer te leggen. Momenteel is de fractie drukdoende om een opvolger te zoeken voor Bart.

Joost van der Steen en Nico Prevoo vinden het jammer dat Bart tot deze keuze is gekomen, maar hebben respect voor zijn keuze. Nico Prevoo (fractievoorzitter): “Bart was lekker op dreef in zijn portefeuille en stond op het moment om de visie zonne- en windenergie te gaan verdedigen in de gemeenteraad. Maar we snappen zijn keuze en vinden het ook moedig dat hij deze gemaakt heeft.” Bart heeft de afgelopen jaren veel betekend voor de VVD-Sint-Michielsgestel. Hij begon zijn rol als voorzitter van de afdeling, daarna werd hij raadslid. Mede door zijn energie en drive heeft de VVD de afgelopen verkiezingen twee raadszetels kunnen veroveren in de gemeenteraad en daarmee ook kunnen deelnemen aan de coalitie met PPA en CDA.
Nico Prevoo: “Wethouder zijn ben je eigenlijk niet in deeltijd. Om daarnaast een succesvol eigen bedrijf te hebben, is loodzwaar. Bart zal op 1 december zijn functie neerleggen. Tegen die tijd zullen wij er als fractie voor zorgen dat er een waardige opvolger is die meteen aan de slag kan met de portefeuilles duurzaamheid, mobiliteit, verkeer en vervoer, beheer en onderhoud, openbare werken, water en milieu en afval.”

Kijk ook bij

Ledenaantallen Scouting blijven groeien in Noord-Brabant

Ondanks de lockdown is Scouting in Noord-Brabant onverminderd populair: het aantal jeugdleden in Noord-Brabant steeg …