Foto's: Paul Arts

Bank voor Peer Verhoeven, ruim 30 jaar inspirator Open Kerk Helvoirt

Onder grote belangstelling vond zondagmiddag 21 november een bijzondere bijeenkomst plaats in de Antwerpsebaan te Helvoirt. Reden voor de bijeenkomst was de plaatsing van een bank als afscheidscadeau voor Peer Verhoeven, die ruim 30 jaar de spil, inspirator, tekstschrijver, dirigent en nog veel meer van Open Kerk Helvoirt is geweest.

Door Christ van Iersel

Wim Weren van de Liturgische Werkgroep schetste de veranderingen tussen begin mei en nu. Afgelopen mei gaf Peer Verhoeven aan te stoppen met zijn activiteiten voor de Open Kerk Helvoirt. Ook stopte voorzitter Johan Strang. Hoe nu verder? Men ging niet bij de pakken neerzitten. Met inspanning van heel wat personen, werd snel bekend dat het koor graag een doorstart wilde maken. Dat betekende dus dat er gezocht moest worden naar een nieuwe dirigent. Daarbij kwam ook de naam Marcel Zagers langs. Een oude bekende en bereid om het stokje over te nemen. Zowat gelijktijdig diende Rick Heijstee uit Oisterwijk zich aan als voorzitter. Snel werd duidelijk dat wat Peer grotendeels in zijn eentje deed, wel heel veel was. Maar door de inzet van de Liturgische Werkgroep en het koor draait Open Kerk Helvoirt vanaf 6 september weer als een lier. Oud-voorzitter en koorzanger Peter Verhagen gaf een boeiende samenvatting van het Open Kerk Helvoirt-leven van Peer. Daarnaast overhandigde hij aan Verhoeven een speciale Vriendenmap, vol met allerlei persoonlijke en creatieve dankbetuigingen, van heel veel betrokkenen van Open Kerk Helvoirt.

Een geldinzamelingsactie voor het afscheidscadeau aan Peer was succesvol en tijdens de verjaardag van dochter Cathrien was het idee geboren om een bank te plaatsen op een geliefde plek van Peer. Dat moest de Antwerpsebaan worden, want daar fietste Peer diverse keren per dag door naar Haaren, zijn geboorteplaats. Het werd een bliksemactie en met medewerking van de gemeente Vught en de bankenbouwer staat er nu een prachtige rustplek, waarop Peer en zijn Berna nog vaak hopen te zitten. Voor de passant is het een heerlijke pauzeplek met een mooi uitzicht. Met een gegraveerde tekst van Peer Verhoeven: ‘Leven stoelt op eindeloos vertrouwen’ vervolgt iedereen nu vanaf dit rustpunt in eigen gedachte het (levens)pad.

Boek
Kersverse dirigent en al jarenlang vriend van Peer, Marcel Zagers, maakte voor dit afscheid een uniek boek, dat hij als eerste overhandigde aan Peer. Eigenlijk geschreven door Peer zelf, want het boek bevat alle gebeden die Peer heeft gemaakt. Marcel heeft de gebeden verzameld in boekvorm. Het boek is verkrijgbaar voor 10 euro, te bestellen via Jet van Iersel, 0411-641529 of christvaniersel@gmail.com. De oplage is beperkt. Het slotwoord van Peer Verhoeven was indrukwekkend en zorgde voor een fors applaus. Met een bos bloemen voor steun en toeverlaat Berna, werd er nog gezellig nagepraat op dit mooie plekje aan de Antwerpsebaan.

Kijk ook bij

Extra maatregelen om PI Vught en omgeving te beveiligen

Op verzoek van de lokale driehoek (Openbaar Ministerie, politie, PI Vught en gemeente Vught) heeft …