Babysokjes als warm welkom

Kraamvisite of aanstaande ouders feliciteren in deze coronatijd gaat anders. Klein en op afstand. Terwijl de komst van een kindje een groot wereldwonder en heugelijk nieuws is. Om toch met warmte dichtbij te zijn, breien vrijwilligers van de Rode Rik babysokjes en -slofjes. Bent u onlangs bevallen of verwacht u binnenkort een kindje? Of wordt u binnenkort opa, oma of oom of tante? Geeft u zich dan snel op.

“Het vieren van de geboorte of komst van een kindje gaat in deze bijzondere coronatijd helaas anders”, vertelt Arno van der Lee, beheerder van de Rode Rik. “Daarom kwamen we op het idee om de dames van het breiproject van de Rode Rik te vragen om sokjes en slofjes te breien voor de baby’s. Met veel enthousiasme is hierop gereageerd, het is fijn om iets te kunnen geven en betekenen voor een ander.”

In blijde verwachting
Bent u of een familielid in blijde verwachting? Of is in uw gezin of familie net een kindje geboren? En woont u of de aanstaande ouders in een woning van Charlotte van Beuningen? Geeft u zich dan snel op. Dan zorgen wij dat u een paar zelf gebreide sokjes of slofjes ontvangt. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar m.denouden@charlottevanbeuningen.nl of te bellen met Monique den Ouden via telefoonnummer 073-6562382.
De sokjes worden – met mondkapje op – dan bij u afgegeven. “Op deze manier hebben we dan toch even contact met elkaar. Want contact is hoe dan ook in deze bijzondere tijd fijn en belangrijk”, zegt Van der Lee. “En dan is het zo fijn dat we dit samen met vrijwilligers kunnen doen dankzij de bijdrage van Miles of Pleasure. Dat maakt het nog bijzonderder. We doen dit echt samen, een prachtig initiatief van Vughtse mensen, voor Vughtse mensen.”

Kijk ook bij

Voorbereidingen Zomerschool Vught in volle gang

Nu de eerste versoepelingen zijn doorgevoerd en steeds meer 55-plussers zijn gevaccineerd, is er goede …