Babel is op zoek naar dé amateurkunstenaar uit ’s-Hertogenbosch en omgeving

Babel is op zoek naar dé amateurkunstenaar uit ’s-Hertogenbosch en omgeving die Het Beste Amateurkunstwerk heeft gemaakt. Anders dan vorig jaar, is er dit jaar voor gekozen om een thema te koppelen aan de zoektocht naar Het Beste Amateurkunstwerk. Dit heeft alles te maken met de samenwerking die Babel aangaat met Bosch Parade. De ‘botenparade’ eert aankomende editie Jeroen Bosch door middel van een beeldend verhaal dat een universele fabel vertelt over de altijd doorgaande vernieuwing. Bosch was de allereerste genreschilder die het gewone volk een volwaardige plaats gaf in zijn schilderijen en was daarmee zijn tijd ver vooruit. De wedstrijd Het Beste Amateurkunstwerk haakt hier op in met het thema: (in) beweging.

Ben je amateurkunstenaar, enthousiast en wil je graag deelnemen aan de wedstrijd? Selecteer dan maximaal drie eigen kunstwerken die passen binnen het thema (in) beweging. Stuur vóór 20 mei 2019 een mail naar info@cultuurbosch.nl met daarin je naw-gegevens en foto’s van de betreffende werken. Babel selecteert per deelnemer één kunstwerk dat wordt opgenomen in een overzichtsexpositie.

Zodra de overzichtsexpositie bij Babel aan Hinthamerstraat 74 is ingericht, komt een professionele jury bijeen om de werken te bewonderen, én om de winnaars te kiezen. Op maandag 3 juni wordt de overzichtsexpositie feestelijk geopend, maken we de uitslag bekend en worden de prijzen voor de eerste plaats, tweede plaats, derde plaats en de aanmoedigingsprijs uitgereikt. Die kunstenaars ontvangen een tegoedbon van sponsor De Kwast. De winnaar van de eerste prijs wint daarnaast de felbegeerde titel, een gratis cursus én een solo-expositie bij Babel.

De verkiezing van Het Beste Amateurkunstwerk is een initiatief van Babel en onderdeel van de IkToon-maand.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …