Ton Wagenaars, Leo van Hees en Bert Wisman met ‘We Love You’ in Marktveldpassage

Avulo’s programma ‘We Love You’ in de etalage Marktveldpassage

Vanaf zondag 22 juli is het radioprogramma ‘We Love You’ van Avulo enkele weken visueel aanwezig in de Vughtse Marktveldpassage. Met diverse attributen uit de sixties en seventies, volgens de presentatoren Leo van Hees, Ton Wagenaars en Bert Wisman nog steeds de periode van de beste popmuziek, en kan iedereen die deze muziekperiode een warm hart toedraagt op zondagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur binnenlopen voor een blik op de attributen of een gesprek over de periode waarin Love and Peace de jeugd beheerste.

“Een idee ontstaan in een opwelling”, vertelt Bert Wisman, woordvoerder van het trio dat al zes jaar lang het programma ‘We Love You’ verzorgt op de radio. “Het is niet verkeerd om leeggevallen plaatsen in de Marktveldpassage op te vullen met tijdelijke exposities of manifestaties, maar het is ook voor Avulo nieuwe stijl een kans om eens voor het voetlicht te treden. Ons thematische programma over de sixties/seventies leek ons daarvoor uitstekend geschikt. Voor de fans is het een feest van herkenning en wat is er leuker dan om weer eens lekker te discussiëren over die legendarische periode uit de popmuziek?” Technicus Leo van Hees: “Een uitgelezen kans om ook eens te zien hoe radio gemaakt wordt. Ter plekke een verzoeknummer aanvragen is ook mogelijk en de kans bestaat dat je rechtstreeks bij de uitzending wordt betrokken.”

Curiosa
Vrijdag 13 juli werd het zaaltje naast De Huiskamer, het vroegere Chopin, ingewijd met een drankje. Bert Wisman deed een inleidend voorwoord waarna centrummanager Angele van de Water de expositie opende door het aanzetten van de herkenningstune van ‘We Love You’. Berry van de Water sprak daarna enkele woorden namens de luisteraars. De nieuwe opnameruimte is ingericht met curiosa uit de jaren zestig en zeventig waaronder platen, posters, boeken, een gedateerde bromfiets en enkele platenspelers en bandrecorders. Op een tv worden beelden vertoond van de klassiekers van weleer. De etalageruiten zijn in een fraaie en herkenbare stijl beletterd door Marielle Deley van de Miksfabriek.

Kijk ook bij

Kofferbakverkoop bij D’n Hop Boxtel

D’n Hop houdt op zondag 7 mei van 10.00-15.00 uur de eerste editie van de …