Avans-studenten actief op Fort Isabella

Avans Hogeschool, gevestigd in ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Breda, leidt met zo’n 54 opleidingen studenten op voor nagenoeg alle vakgebieden en beroepen zoals de bouw, de zorg, de techniek en op commercieel, financieel en sociaal gebied. Veel van het onderwijs vindt plaats in de beroepspraktijk via stages, opdrachten en afstudeerprojecten bij bedrijven en instellingen midden in de samenleving.

Fort Isabella biedt ‘een unieke samenleving’ aan als context voor Avans-studenten waar ze naar hartenlust kunnen leren. Een plek in ontwikkeling waar wonen, werken, educatie en recreatie op een logische manier samenkomen. Studenten van verschillende opleidingen krijgen de kans samen opdrachten uit te voeren op Fort Isabella. Doordat studenten van verschillende opleidingen binnen dezelfde context aan de slag gaan, kunnen zij veel van elkaars expertise leren en vanuit verschillende invalshoeken samenwerken.

Samenwerken
Onder het motto ‘samenwerken aan samenleven’ werken Fort Isabella en Avans Hogeschool al sinds 2017 nauw samen. Sinds 1 september 2018 is Avans Hogeschool ook daadwerkelijk gevestigd op het terrein in de zogenoemde ‘Avans MD Incubator’. Vanuit hier kunnen studenten werken, leren, ontmoeten en ontwikkelen; van moderne technieken tot het bevorderen van sociale samenhang. De opdrachten waaraan studenten werken, lopen uiteen. Zoals studenten van de opleiding mens en techniek die middels een beloningssysteem een beweging bevorderende wandelroute hebben ontwikkeld. De wandeling vertrekt en eindigt op het terrein en brengt je langs de mooiste plekken van Vught.

Knuffelboerderij
Daarnaast is een groep eerstejaars social-work-studenten bezig met de realisatie van een zogenoemde knuffelboerderij; een ontmoetingsplek die heilzaam werkt voor ouderen, contacten tussen mensen bevordert en leerzaam is voor kinderen. Duurzaamheid en samenwerken staan hierbij centraal, als voorbeeld: de eieren van de kippen kunnen worden gebruikt als ingrediënt bij het restaurant en het gft-afval vindt weer zijn weg als voeding voor de dieren. De studenten krijgen hulp van studenten van de juridische hogeschool als het gaat om de wet- en regelgeving die hierbij aan de orde komt. Ook zijn studenten bezig met onderzoek naar: de haalbaarheid van een foodhall, de vraag hoe ouderen met dementie op het terrein in de toekomst zo lang mogelijk ‘vrij’ kunnen bewegen en hoe technologie daar een rol bij kan spelen, hoe sociale cohesie bevorderd kan worden en welke moderne technieken in de bouw toepasbaar zijn. Vanaf februari zal er ook een studententeam actief zijn in de vorm van een ‘ondernemershelpdesk’ die bedrijven en ondernemers op het terrein kan ondersteunen en helpen bij tal van vragen. De Avans MD Incubator is gevestigd op de Reutsedijk gebouw 7 kamer 114.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …