Vughtenaar Christian van de Groenendaal

Auxilium & Caritas Foundation doneert 1.500 euro aan Van de Groenendaal

De Auxilium & Caritas Foundation steunt de actie van Vughtenaar Christian van de Groenendaal voor ReumaNederland met een donatie van 1.500 euro. Deze foundation draagt op structurele basis bij aan stichtingen en goede doelen die hen nauw aan het hart gaan en die bijdragen aan een betere wereld.

Christian van de Groenendaal fietst voordat de Olympische vlam aangestoken wordt, 10.000 km voor Reuma Nederland en wil daarbij 10.000 euro ophalen via donaties van mensen die deze actie willen steunen. Van de Groenendaal wil daarmee mensen aanzetten om in beweging te komen en hoopt met het op te halen bedrag een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek naar een genezing van reumatische aandoeningen.

Chronische ontstekingsreuma
Zelf is Van de Groenendaal op zijn 11e gediagnosticeerd met Axiale Spondyloartritis. Dit is een chronische ontstekingsreuma waarbij het immuunsysteem gezonde cellen als kwade indringers ziet en daarmee het eigen lichaam aanvalt, waardoor ontstekingen in je gewrichten ontstaan, met name in bekken en wervelkolom. De ziekte gaat gepaard met pijn en vermoeidheid. Christian van de Groenendaal heeft 7 jaar met krukken gelopen, zijn rug is voor ¾ vastgegroeid en hij heeft inmiddels een 5e heupprothese. Na zijn operaties is Van de Groenendaal mobieler geworden en vertraagt zijn ziekteproces door te fietsen.

Donatie welkom
De donatie van de Auxilium & Caritas Foundation is zeer welkom. Het is een extra motivatie en zet hopelijk anderen aan tot het steunen van deze actie. Het afleggen van de kilometers verloopt namelijk vlotter dan het binnenhalen van de 10.000 euro. Het is nog lang tot de streefdatum van 24 juli, maar Van de Groenendaal ziet graag meer steun komen, met name uit het Vughtse bedrijfsleven. De actie is te volgen en te steunen via: https://actie.reumanederland.nl/actie/christian-van-de-groenendaal of via social media met de hashtag #fietsenmetreuma.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …