Autoverzekering Den Bosch bijna 15% duurder

Advertorial

Inwoners van Den Bosch betaalden in 2023 bijna 15% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte een autoverzekering in Den Bosch bijna 69 euro per maand. In 2023 steeg dit bedrag naar ruim 90 euro per maand. Op jaarbasis betalen inwoners van Den Bosch bijna 141 euro meer voor hun autoverzekering.

Mede door de stijging van de premie is de autoverzekering in Den Bosch flink duurder dan het gemiddelde in Nederland. Terwijl inwoners van Den Bosch ruim 90 euro per maand betalen, ligt de gemiddelde maandelijkse premie voor een autoverzekering in Nederland rond de 75 euro.

Tip! De premies tussen autoverzekeraars verschillen flink van elkaar en veranderen continu. Ga daarom regelmatig je autoverzekering vergelijken op Geld.nl. Zo zie je direct de goedkoopste autoverzekering én bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering!

Autoverzekering Den Bosch duurder door hogere criminaliteit

Een van de belangrijkste redenen voor de stijging van de premies voor autoverzekeringen in Den Bosch is de toename van criminaliteit. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal gevallen van autovandalisme in Den Bosch is toegenomen met bijna 32%. Autovandalisme omvat allerlei vormen van schade, van inbraak tot het vernielen van auto’s. Autoverzekeraars zien een toename in criminaliteit als een risico. Hoe hoger het risico op schade of diefstal, hoe hoger de verzekeringspremie, omdat verzekeraars de kosten van mogelijke claims moeten dekken. Hierdoor worden de premies verhoogd, wat resulteert in hogere kosten voor de verzekerden.

Autoverzekering Den Bosch duurder dan gemiddeld

De premies van autoverzekeringen in Den Bosch liggen flink hoger dan het gemiddelde in Noord-Brabant. Volgens de cijfers van Geld.nl betaalden inwoners van Noord-Brabant in 2023 bijna 76 euro per maand voor hun autoverzekering. Dit is ruim 14 euro minder dan de gemiddelde premie in Den Bosch.

Noord-Brabant staat hoog in de lijst van provincies met de duurste autoverzekeringen. Volgens Geld.nl is Noord-Brabant de op één na duurste provincie om een autoverzekering af te sluiten. De provincie met de duurste autoverzekering is Zuid-Holland; daar kost het gemiddeld 81 euro per maand. Aan de andere kant heeft Friesland de goedkoopste autoverzekering. Inwoners betalen daar gemiddeld 57 euro per maand.

Kijk ook bij

Lezing over zonsverduisteringen en andere eclipsen

Op donderdag 27 juni geeft Urijan Poerink bij Sterrenwacht Halley in Vinkel een publiekslezing over …