Auto in brand gestoken Witte Muntstraat

In de nacht van zondag op maandag is in Vught een auto in brand gestoken.

Rond tien over drie in de nacht kreeg de brandweer de melding van een autobrand aan de Witte Muntstraat in Vught. Bij aankomst van de brandweer stond een geparkeerde auto aan de voorzijde volledig in brand. De brandweer had het brandende voertuig snel geblust, maar des ondanks bleef er van de auto weinig over.

Een buurtbewoner die even voor de brand mensen hoorde in de straat en daarna een klap hoorde, merkte de brand op, waarschuwde andere buurbewoners en belde het alarmnummer. Met een tuinslang werd geprobeerd het brandende voertuig te blussen.

Politie gaat ervan uit dat het voertuig in brand is gestoken. Naast dat de auto aan de voorzijde in brand stond, bleek ook bij het achterwiel iets te smeulen. Bij nader onderzoek trof de politie aanmaakblokjes aan op het achterwiel van de auto. De sporen zijn door de politie veiliggesteld en ook de auto is voor nader onderzoek meegenomen De auto ging door de brand geheel verloren.

Volgens buurtbewoners zou het gezin van het voertuig al eerder getroffen zijn geweest door brandstichtingen en vernielingen. In 2009 werd een brandbom bij een woning binnengegooid bij de buren van het gezin. Deze brandbom zorgde voor veel schade aan de woning. Naar verluid zou de brandbom toen bij het verkeerde huis naar binnen gegooid zijn.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …