Atelierroute Empel 8 & 9 juli

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli wordt voor de 9e keer de Atelierroute Empel gehouden. Maar liefst 18 kunstenaars en ontwerpers uit Empel en omgeving exposeren hun werk. De Atelierroute Empel is de perfecte manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken met allerlei kunstvormen én de makers ervan.

Kunst en ontwerpen zien op de plek waar het ontstaat en de mens die het maakt te ontmoeten in een huiselijke sfeer, dat is de Atelierroute Empel. “Sommige mensen hebben drempelvrees om bij een kunstenaar een atelier binnen te stappen. Dat hoeft niet en dat willen we juist weghalen door het organiseren van de atelierroute. Deze opzet werkt goed. Bezoekers kunnen zich laten inspireren en er ontstaan vaak leuke, spontane gesprekken”, zegt Leny de Vos-van Erp, initiatiefneemster van de atelierroute in Empel.

Verschillende disciplines
Voor de bezoekers is het natuurlijk leuk dat er weer veel verschillende disciplines in de route zijn vertegenwoordigd. Naast schilderen met verschillende technieken en keramiek kunnen bezoekers kennismaken met emailleren, lithografie, fotografie, het ontwerpen en maken van hoeden, tassen, leren sieraden en kleurrijke textielkunst. Dit jaar zijn er ook twee nieuwe disciplines in de route opgenomen, namelijk goudsmeden en scrap-art, waarbij schroot wordt verwerkt tot kunstvoorwerpen. De meeste deelnemers exposeren in hun eigen atelier, maar sommigen ruimen ook een plaatsje in voor een of meer gastexposanten.

Route en informatie
Tijdens de route zijn de locaties herkenbaar aan een roze vlag met het logo van de Empelse atelierroute en kunnen de bezoekers de ateliers, woningen of tuinen binnenwandelen.

Check de website www.atelierrouteempel.nl voor alle actuele informatie. Of volg de Atelierroute Empel op Facebook of Instagram voor alvast een inkijkje in het werk van de deelnemers.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …