Artem Zeziulin (17) unieke clubkampioen voor JCV

Tot december 2023 mag Artem Zeziulin zich de beste speler van JCV noemen. Zeziulin werd vrijdagavond winnaar van het clubkampioenschap van de Vughtse tafeltennisclub en daar moest de pas 17-jarige Oekraïner al zijn klasse en talent voor aanspreken.

Onderweg naar de clubtitel en de wisselbokaal balanceerde Zeziulin meermaals op het randje van een vroege uitschakeling. De voor het oorlogsgeweld gevluchte Oekraïner overleefde tegen zijn toekomstige teamgenoot Simon Schoones zelfs twee matchpoints. Ook tegen Tom Verhees en meervoudig clubkampioen Wim van der Sande kreeg Zeziulin de zege niet cadeau. De ultieme finale van de A-categorie bracht een heus titanengevecht met teamgenoot Jordi van der Schoot (26). De nieuwe clubkampioen trok die met veel moeite over de streep: 12-10, 16-18, 14-12, 11-7.

Met de clubtitel schaart Zeziulin zich in een rijtje met onder anderen Johan van den Nieuwenhuizen en clubcoryfeeën als Henk van der Zee, Wim van der Sande en Jos Verhulst. In de ruim 72-jarige geschiedenis van JCV is Artem Zeziulin de eerste clubkampioen met een niet-Nederlands paspoort. Na zijn vlucht uit Charkov sloot hij in mei aan bij JCV. Sindsdien wordt hij met zijn moeder en zusje (9) opgevangen in bezinningshuis Emmaus in Helvoirt.

De B-klasse leverde een zege op voor het kersverse aspirant-bestuurslid Will Balvers. De C-klasse werd gedomineerd door oud-voorzitter John van Iersel, terwijl de D-klasse de eerste tafeltennismedaille opleverde voor René Vorstenbosch. In het eerste kwartaal van 2023 staat bij JCV het clubkampioenschap voor junioren op de agenda.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …