Van Loon Galleries

Art Exposition Beautiful People

Van 9 tot 24 juni houdt Van Loon Galleries een grote kunstexpositie in de galerie én in de Mariakerk in Vught-Noord. Dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Twintig kunstenaars uit negen verschillende landen hebben zich laten inspireren door het thema Beautiful People en speciaal voor deze expositie schitterende kunstwerken gemaakt. Op zaterdag 9 juni vindt om 15.00 uur de feestelijke openingsmanifestatie plaats. Er klinkt dan livemuziek en vrijwel alle kunstenaars zullen persoonlijk aanwezig zijn. De toegang is gratis. Info en voorpret op vanloongalleries.com.

Door Maarten Kroese

Voor dit evenement is de Mariakerk met hulp van decor, licht en geluid omgetoverd tot een schitterende expositieruimte met een unieke mystieke sfeer. Velen zullen zich dat nog herinneren van de Biënnales. Niet alleen de bezoekers zijn hierbij gebaat, ook voor de kunstenaars is die bijzondere sfeer een extraatje waardoor hun werk nog beter uitkomt. Het is opvallend hoeveel bekende kunstenaars hun medewerking graag weer verlenen. Zoals de Schot David Begbie, die met zijn transparante gaaskunst veel mensen raakt. Ook hij exposeerde in de eerdere Biënnales. Of de Italiaanse Rabarama, die de huid van haar sculpturen volledig beschildert met patronen, symbolen, letters, tekens en andere soort figuren.

Nieuwe kunstenaars zijn er ook, zoals de Amerikaanse Carole A. Feuerman. Haar hyperrealistische sculpturen van brons en kunststof oogstten in 2017 veel bewondering op de Biënnale van Venetië. Wie onlangs in de Rotterdamse Kunsthal de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur heeft bezocht, herkent direct de stijl. Feuerman heeft het thema Beautiful People opgevat in fysieke zin, maar sommige kunstenaars interpreteren het meer als ‘people with a beautiful mind’. Joris van Loon, naamgever van Van Loon Galleries: “Dat is zo mooi aan dit thema, iedere kunstenaar kan zelf bepalen wat hij ermee doet en in welke vorm. We hebben schilderijen, sculpturen in steen of metaal, keramiek, glaskunst, fotografie en 3D-fotografie. Eigentijdse, maar herkenbare kwaliteitskunst, waarbij iedereen iets zal ontdekken wat hem aanspreekt.”

Lees verder in Het Klaverblad van 6 juni. Dat kan ook online: klik hier.

Kijk ook bij

Pablo Larrazábal prachtige winnaar KLM Open

Pablo Larrazábal had op de laatste hole nog een toegift. Met een birdie sloot de …