ANWB AutoMaatje Vught viert 3e verjaardag

Zaterdag 20 april 2021 is AutoMaatje Vught officieel van start gegaan in de gemeente Vught, dus eind deze week kan de derde verjaardag worden gevierd.

De eerste periode hebben de vrijwillige chauffeurs van AutoMaatje alleen de medisch noodzakelijke ritten gereden naar de Covid-19-vaccinatielocaties. Door de inzet van de inmiddels 48 vrijwilligers (chauffeurs, intakers, planners) zijn deze ritten uitgebreid met bezoekjes naar familie en vrienden buiten de gemeente, activiteiten of andere uitstapjes. Ondertussen is al de 5000e rit gereden voor inwoners van de gemeente Vught die vervoer nodig hadden. AutoMaatje maakt het mede mogelijk dat inwoners met een verminderde mobiliteit, vaker en gemakkelijker de deur uit kunnen en minder afhankelijk zijn. De mantelzorger wordt hierdoor ook minder belast. Een vrijwillige chauffeur rijdt inwoners tegen een onkostenvergoeding van 35 cent per kilometer, zowel overdag, ’s avonds als in het weekend en op feestdagen. ANWB AutoMaatje Vught valt onder de verantwoordelijkheid van de Seniorenbus Vught en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vught en de ANWB.

Geïnteresseerd?
Bent u geïnteresseerd om als deelnemer gebruik te gaan maken van AutoMaatje of wilt u zich graag inzetten als vrijwillig chauffeur? Neem dan contact op via telefoonnummer 073-3035860 (ma t/m vr 09.00 – 12.30 uur) of mail naar automaatjevught@gmail.com. Wilt u graag op werkdagen reizen (voornamelijk) binnen de gemeente Vught, kijk dan voor meer informatie op www.seniorenbusvught.nl.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …