Anton en Mayk van Rooij

Anton en Mayk van Rooij 50 jaar getrouwd

Anton van Rooij (75) uit Vught en Mayk Kruijssen (75) uit Tilburg ontmoetten elkaar tijdens een dansavond in hotel De IJzeren Man. Hij was de enige zoon in een Vughts gezin met 5 kinderen, zij kwam uit een gezin met 9 kinderen. Beiden hadden ouders die een bakkerszaak runden. De ouders van Anton dreven een bakkerij annex kruidenierszaak op de hoek van de Kloosterstraat, het pand werd later verkocht aan de familie De Rouw, bij wie Anton 45 jaar heeft gewerkt als banketbakker. Anton en Mayk trouwden 50 jaar geleden en kochten een huisje in de Koestraat waar ze nog steeds wonen. Daar werd in 1973 hun dochter Dymphy geboren, die nu met haar man en twee kinderen in Tilburg woont.

Anton geniet nu van zijn pensioen, maar is nog volop actief want stilzitten kan hij niet. Zo is hij al vele jaren een trouw bezorger van Het Klaverblad en helpt hij mee met het opbouwen, afbreken en onderhouden van de kerststal in de Sint-Jan in Den Bosch. Daarnaast bezorgt hij bestellingen voor de Vughtse Wijnkoperij. Samen met zijn vrouw heeft Anton ook vele jaren vrijwilligerswerk gedaan voor scouting Vught-Noord en was hij actief voor de Petruskerk in Vught.

Mayk is altijd verpleegster geweest op Huize Elisabeth tot ze in 1982 werd afgekeurd met rugklachten, maar sinds heel kort werkt ze daar weer als vrijwilligster en doet ze vrijwilligerswerk op de Seniorenbus als begeleidster. Samen fietsen Anton en Mayk heel erg veel, ook op vakanties leggen ze altijd veel fietskilometers af.

Kijk ook bij

Nieuwe beweegtuin Huize Elisabeth gerealiseerd

De binnentuin van Huize Elisabeth is sinds kort een beweegtuin rijker. De complete beweegtuin bestaat …