Antoinette Janssen exposeert in Vught

Momenteel exposeert Antoinette Janssen met een gevarieerde collectie werken in Kunstlokaal Vier M, een podium voor lokale kunstenaars aangeboden door Viermakelaars, Kerkstraat 5 in Vught. De expositie is te bezichtigen tot 1 mei, van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur of op afspraak met de kunstenaar.

Ondanks dat het tekentalent al vroeg zichtbaar was en Antoinette Janssen van jongs af aan altijd tekende, was het niet vanzelfsprekend, en werd het van huis uit niet gestimuleerd, dat ze naar de kunstacademie ging. Na eerst de opleiding tot activiteitenbegeleider te hebben afgerond, bleek na meerdere teken- en schildercursussen, waar ze vooral werkte met olieverf, dat ze meer wilde. De weg naar de kunstacademie was onvermijdelijk. Op de academie in Arendonk volgde Antoinette haar opleiding vanaf 2006, de schilderrichting, met als specialisatie portretten en model, omdat het menselijk lichaam altijd haar buitengewone aandacht had. Tijdens een langer verblijf in Londen volgde Antoinette vervolgens een opleiding aan de Heatherley Art School, waar ze veel met houtskool werkte, met papier als drager. Dit in tegenstelling tot de doeken met olieverf waarmee ze in Arendonk was afgestudeerd.

Verschillende technieken
Ook op de academie in Londen werkt Antoinette met levende modellen, het menselijk lichaam staat centraal. Voor Antoinette ligt het accent op de houding. Een heel leerzame tijd, want met levende modellen werken betekent ook goed kijken en snel leren werken. Naast houtskool ontstaat de behoefte aan meer kleur en zo ontdekte ze inkt en vooral acrylinkt. Een combinatie van houtskool met acrylinkt, als kleurrijk contrast met het houtskool, ontstaat. Ook met de ondergrond van een kunstwerk experimenteerde de veelzijdige Antoinette in de jaren die volgden: van doek tot papier, van karton tot plastic. In een project van het Kunstenaarsoverleg Vught borduurde Antoinette met garens op tafelplastic, een nieuwe ervaring, ook nu gericht op menselijke lijnen. Ook maakt ze diverse collages. In de werken die tijdens deze tentoonstelling te zien zijn, is de variatie aan technieken terug te vinden. Voor meer informatie: www.antoinettejanssen.nl.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …