Jan-Willem Prinsen (links) interviewt (v.l.n.r.) Hennie Kuiper, José de Cauwer en Gio Lippens (Foto: Café den Braai)

Annemiek van Vleuten topper in Wielercafé Vlijmen

Topwielrenster Annemiek van Vleuten is kort na haar afscheid als wegrenster nog lang niet uitgepraat over wielrennen. Op maandagavond 23 oktober komt ze in het traditionele Wielercafé Vlijmen uitgebreid vertellen over haar carrière en wat haar zo ver heeft gebracht. Speciale aandacht krijgt op deze avond in de feestzaal van Café Den Braai de Vlijmense oud-renner Bart van de Ven, die vorige maand is overleden en aan wie oud-renner Huub Zilverberg herinneringen zal ophalen.

Annemiek van Vleuten is de hoofdgast in het Wielercafé. De erelijst van de 41-jarige wielrenster is zo imposant dat er urenlang op kan worden teruggekeken. Ze behaalde vier keer een wereldtitel, twee keer in de wegwedstrijd, twee keer in de tijdrit. In 2021 werd ze bovendien olympisch kampioen tijdrijden. Indruk maakte Annemiek van Vleuten evenzeer in de klassiekers en met eindzeges in de Tour de France, de Giro (4 keer) en de Vuelta (3 keer).

Met Annemiek van Vleuten krijgt de achtste editie van Wielercafé Vlijmen een gevarieerd karakter. De oud-renners Richard Groenendaal en Camiel van den Bergh richten zich op het net begonnen veldritseizoen. Voormalig wielrenner Karsten Kroon, een graag gehoord commentator bij wielerreportages op Eurosport, blikt met zijn oud-collega en voormalig ploegleider Michiel Elijzen terug op het voorbije wegseizoen. Wielerverteller Jace van de Ven komt met een verhaal, dat de liefhebbers van anekdotes opnieuw kan laten smullen.

De gesprekken worden geleid door Jan Willem Prinsen, een zoon van oud-profrenner Henk Prinsen.

Toegangskaarten voor het Wielercafé Vlijmen kunnen à 10 euro (inclusief een consumptiebon) worden besteld via www.wielerwereldvlijmen.nl, bij Café Den Braai of via een e-mail aan benlibregts@ziggo.nl en zullen dan klaarliggen bij de ingang van Den Braai aan De Akker 2. Vanaf 19.15 uur kunnen ook bij de ingang toegangskaarten worden gekocht.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …