Foto: Merlin Daleman

Anne-Marie Spierings genomineerd voor ‘groenste politicus’ van Nederland

Provinciebestuurder Anne-Marie Spierings uit Sint-Michielsgestel is genomineerd voor groenste politicus van Nederland. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Natuurmonumenten. Er zijn in totaal tien genomineerden. Het publiek bepaalt welke drie politici doorgaan naar de finale.

Anne-Marie Spiering is namens D66 gedeputeerde voor onder andere agrarische ontwikkeling en de energietransitie. Ze heeft zich de afgelopen jaren enorm ingezet voor een meer duurzame manier van landbouw, voor energiebesparing, meer duurzame energie en een gezonder Brabant. Hoewel de provincie voor veel mensen op afstand staat, laat Spierings ook zien dat ze een zeer betrokken, benaderbare en zichtbare politica is. Alleen al in Vught is ze een graag geziene gast of spreker bij themabijeenkomsten of verkiezingsactiviteiten.

IJver
De jury die de nominaties bekendmaakte, roemde haar verder om haar ijver rondom de Klimaattop Zuid, waarin acties zijn afgesproken om klimaatverandering tegen te gaan, zoals op het gebied van duurzame energie. Ook inzet op natuurinclusieve landbouw, heldere kaders voor milieu en gezondheid en de maandelijkse agrofoodpluim, een waardering voor boeren die goed presteren, vallen in de smaak bij de jury. Dit alles past voor de jury in het groene beleid van de provincie Brabant. Zo stimuleert de provincie burgers om actief bij te dragen aan natuurontwikkeling en stelt geld en grond beschikbaar voor het natuurnetwerk en verpacht de provincie haar gronden bij voorkeur aan duurzame boeren.

Inspiratie
Spierings is zeer vereerd met de nominatie: “Mijn inspiratie ligt in mijn jeugd. Bloemen plukken in de wei. Hutten bouwen in de houtwal. Het natuurboek van mijn peettante. Mijn ene opa was imker, mijn andere opa was dol op zijn moestuin. Groen is mij met de paplepel ingegoten en de rode draad door mijn leven”, vertelt Spierings. “Ik woon met veel plezier in Sint-Michielsgestel, want het groen is altijd dichtbij: landgoed Bleijendijk, De Gement, de Vughtse heide, de Essche Stroom en de Dommel.” Nog tot 10 februari kan gestemd worden via www.groenstepoliticus.nl

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …