An en Jan Hofmeester (Foto: Joke Postma)

An en Jan hebben de deuren van D’n Hofmeester gesloten

Ruim 34 jaar geleden startten Jan en An Hofmeester in de Koestraat in Vught de koffieshop – wat toen een andere betekenis had dan tegenwoordig – met koffie, gebak en kleine lunchgerechten op de menukaart. In al die jaren is er veel gebeurd, met ups en downs is D’n Hofmeester gekomen tot wat het is geworden: een gezellig restaurant met een uitgebreide menukaart met onder meer tapas, waar jong en oud en mensen van allerlei pluimage van harte welkom waren. Waar gezelligheid en gastvrijheid zorgden voor een huiselijke sfeer.

Door Joke Postma

Verleden tijd, want An en Jan draaiden afgelopen zaterdag 23 juni voor het laatst de voordeur op slot. Anderhalf jaar geleden verhuurden ze een deel van hun mooie pand aan de Kaasstulp en ze hadden toen nog geen idee wat hun dat zou brengen: overname van het resterende horecagedeelte van D’n Hofmeester door de eigenaren van de kaaswinkel.

D’n Hofmeester
Hofmeester betekent letterlijk: iemand die bedient. An en Jan maakten hun naam meer dan waar. Ze hebben het goed gehad, als ze nu terugkijken zijn ze tevreden, ze hebben met veel plezier gewerkt en hun ziel en zaligheid in hun zaak gelegd en ondertussen samen drie dochters grootgebracht. An en Jan waren altijd thuis en konden zo alles meemaken van de kinderen. Kleine kinderen worden groot en moet je loslaten, zo ook dit vierde ‘kind’, hun eigen bedrijf. Omdat ze er al even naartoe leefden, gaat dat wel lukken, al viel er nog heel wat te regelen in de laatste paar weken. De kinderen zijn volwassen, maar ook nu vragen zij aandacht en af en toe wat hulp, wat An en Jan natuurlijk graag doen.

‘Te sociaal’
Jan vertelde dat hij bij de start van zijn bedrijf geen hypotheek kon krijgen omdat hij volgens de bankmedewerker ‘te sociaal’ was. Sociaal is het bij D’n Hofmeester altijd geweest: iedereen is welkom, voor ieder een vriendelijk woord, een luisterend oor en aandacht voor elke klant. Ook bij de beëindiging van D’n Hofmeester gaat het er sociaal aan toe. De hele inboedel gaat naar een goed doel. Daar zijn de mensen van het goede doel, maar ook An en Jan bijzonder blij mee, dat hun spullen op die manier zeer goed terechtkomen.

Bedankt!
Mensen van alle generaties voelden zich welkom bij D’n Hofmeester. Terwijl ouders koffie dronken, konden de kinderen zich vermaken in de speelhoek, compleet met groot hobbelpaard. De vaste klanten zullen de persoonlijke sfeer van D’n Hofmeester zeker missen. Veel mensen wisten dat An en Jan voortaan niet meer te vinden zouden zijn in het restaurant, achter de bar of in de keuken en hebben al afscheid genomen. Omdat An en Jan niet alle klanten persoonlijk kunnen bedanken, willen ze dat graag langs deze weg doen: “Alle mensen die regelmatig of onregelmatig langskwamen bedankt! voor het vertrouwen en de gezellige klets.”

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …