Als vakantieouder kun je het verschil maken voor een kind

Al 60 jaar nodigt Pax Kinderhulp kwetsbare Berlijnse kinderen uit om in Nederland vakantie te vieren. Berlijn zult u zich afvragen, hoezo? Omdat zelfs in een moderne stad als Berlijn bijna een vijfde van alle kinderen op zichzelf is aangewezen. Ze hebben te maken met de gevolgen van grote financiële en sociale problemen. Veel kinderen wonen in woongroepen omdat thuis wonen niet meer mogelijk is.

Het op vakantie mogen bezorgt deze kinderen een geluksgevoel. Ze komen in een nieuwe situatie, een situatie die ze thuis niet kennen. Zo leren ze dat het ook anders kan en dat geeft hen nieuwe perspectieven. De kinderen draaien gewoon mee in het vakantiegezin, vooral de gewone dagelijkse dingen maken dat ze even onbezorgd kind kunnen zijn. Er zijn al veel Berlijnse kinderen die jaren achtereen in hetzelfde gezin logeren. Zij bouwen zo een band op voor het leven. De Berlijnse kinderen komen deze zomer van zaterdag 30 juli tot vrijdagavond 19 augustus naar Nederland. Denk in mogelijkheden en geef een kind weer vertrouwen in de toekomst.

Informatie
Wilt u ook een kind uit Berlijn een fijne vakantie bezorgen, laat het weten aan: lenyveltien@gmail.com of bel: 06-40323952. Klik hier voor meer informatie.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …