Home / Algemeen / Als muziek je raakt, voel je geen pijn!
Patisserie De Rouw

Als muziek je raakt, voel je geen pijn!

Als muziek je raakt, voel je geen pijn, Integendeel, muziek neemt je mee, activeert je brein en ontroert. Er is veel muziek geschreven en de mannen van de Muzieksalon hebben zo hun eigen manier van muziek ‘serveren’. In een creatieve en vruchtbare bijeenkomst in DePetrus hebben Jan van Dam, Jo van Dinther en Joop Beekman – inderdaad, de 3 J’s van Ouderen Samen – een prachtig en breed jaarprogramma samengesteld.

Al meer dan 7 jaar stellen deze muziekkenners om de beurt een interessante en informatieve ‘Muzieksalon’ samen. Omdat ze steeds een andere invalshoek aan de presentatie geven, is het elke keer bijzonder wat de bezoekers te horen en te zien krijgen als ze de Muzieksalon bezoeken. De Muzieksalon: luisteren naar je favoriete muziek, juist eens andere muziek leren kennen en begrijpen en in de pauze praten met anderen over de muziek die je gehoord hebt. Nodig eens iemand uit en ga samen genieten, altijd bijzonder, altijd leerzaam, altijd gezellig.

Jaarprogramma
Op 26 september Jan van Dam, thema ‘Bevrijdingsmuziek’; 31 oktober Jo van Dinther, thema ‘Geschiedenis van de jazz, deel 1’ (1830 tot 19400); 28 november, Joop Beekman, documentaire ‘The Greatest Party on Earth’; december: team De Muzieksalon in De Vlasborch, thema ‘Kerstprogramma’, Jan, Jo en Joop presenteren gezamenlijk een programma; 30 januari: Jan van Dam, thema ‘Muziek rond de Middellandse Zee’; 20 februari Jo van Dinther, thema ‘Geschiedenis van de jazz, deel 2’ (1940 tot heden); maart: team De Muzieksalon, in DePetrus of de Speeldoos. Thema ‘Muziek en literatuur van jongeren in Vught en Den Bosch (1950-1970); 26 maart Joop Beekman, thema: ‘Passie Met Beethoven’, oratorium; 23 april Jan van Dam, thema ‘Russische koormuziek’; 28 mei Jo van Dinther, thema ‘London Rock and Roll Show, Wembley 1972’ en op 25 juni Joop Beekman, thema ‘De romantische periode in de muziek’ Muziek van Richard Strauss en Gustav Mahler.

Rode Rik
Elke Muzieksalon wordt een week van tevoren toegelicht op de website van Ouderen Samen. Uitgezonderd de maanden december en maart vindt de presentatie van de Muzieksalons plaats op de donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in De Rode Rik, Van Sonstraat 49a. Kosten: 2 euro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Verruimde openingstijden DePetrus

DePetrus houdt voorlopig nog aangepaste openingstijden aan: op maandag tot en met vrijdag is het …