Allerzielen in Vught

Rondom Allerzielen is het drukker bij begraafplaatsen binnen de gemeente Vught. Geliefden komen er om een bloemetje te plaatsen bij hun dierbaren die ze missen. Ieder mens heeft zijn eigen en unieke leven gedeeld. Door het aansteken van een kaarsje dat in de avond brandt, biedt dit een teken van verbondenheid en warmte.

Zo ook bij de laatste rustplaats van Mendy Mey de Bie. In juni 2016 moeten Monique Popelier en Michael de Bie onverwacht afscheid nemen van hun dan pas 7 jaar oude dochter. Michael: “Mendy Mey is stilletjes uit ons leven weg gefladderd …” Totaal onverwacht is Mendy Mey overleden en samen met familie, vrienden en bekenden wordt er intens afscheid van haar genomen. Tegenover haar school, ‘De Leydraad’ in Cromvoirt op de parochiebegraafplaats, wordt ze begraven en vanaf die dag komen Monique en Michael, familie en vrienden er om te herdenken, om even in gedachten bij Mendy Mey te zijn en rust te krijgen. Ze was een enthousiaste meid, die genoot van knutselen, zingen en muziek maken en op school gezellig meespeelde.

Nog bijna dagelijks komen haar ouders, familie en vrienden op de begraafplaats om een kaarsje aan te steken. Verder aangekleed met bloemen, lichtjes en knuffels delen ze het verdriet en geeft het tevens troost. Het is een rustige begraafplaats, maar rondom Allerzielen, feestdagen en andere belangrijke dagen zie je op de begraafplaats, zoals op meerdere begraafplaatsen binnen de gemeente Vught, de verbondenheid. Na het afscheid van Mendy Mey, dat werd begeleid Bjorn Bijnen, branden er nog steeds dagelijks kaarsjes bij Mendy Mey. Bjorn Bijnen “Zo ontstond ook het idee om een kaarsje aan te bieden aan alle Vughtenaren die hun dierbaren bezoeken op de begraafplaatsen rondom Allerzielen”. Monique Popelier: “Op deze manier houden we Mendy Mey levend en voelen we haar nabijheid in onze gedachten.” Van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november, de dag van Allerzielen, zal Bijnen Uitvaartzorg opnieuw aan iedereen die wil een kaarsje aanreiken, deze staan bij de parkeerzijde van Bijnen Uitvaartzorg aan de Wolfskamerweg in Vught. Monique Popelier: ”Ook wij zullen deze dag een kaarsje bij Bijnen Uitvaartzorg gaan halen en deze bij Mendy Mey gaan plaatsen …; we zetten haar in het licht en denken aan haar terug met een traan en een lach om wie ze voor ons was.”

Tijdens Allerzielen zijn de parochiebegraafplaatsen woensdag 2 november tot 19.00 uur bereikbaar, aansluitend zullen er rondom deze tijd diverse Allerzielenvieringen plaatsvinden in de parochiekerken.

Kijk ook bij

Gijs Decates uit Vught wint NK Striptekenen

Gijs Decates (2011) uit Vught heeft zondag 24 september het Nederlands Kampioenschap Striptekenen in zijn …