Jan en JoJo

Alleen? Kom erbij!

Mensen hebben mensen nodig!

Voor mensen die te veel alleen zijn, die weinig sociale contacten hebben, starten theaterregisseur en acteur Jojo Heesbeen en voormalig ‘Kleinkeind’ Jan Roosen binnenkort een mogelijkheid om een paar uurtjes per week iets leuks te doen. Om het eenvoudig te houden, noemen ze het ‘SamenSpel’.

Plezier
Roosen: “Deelnemers krijgen de mogelijkheid om met anderen iets te doen op gebied van improviseren, acteren en vooral heel veel plezier te hebben. Groot voordeel van deze vorm van spelen is dat je zonder enige ervaring de kans krijgt om in een groepje te ontdekken dat je creatiever bent dan je zelf dacht.”

Heesbeen: “Het is niet eng of zo, want jij bepaalt wat je wel en wat je vooral niet wilt. Via het spel groei je met andere spelers steeds meer naar elkaar toe. Je schittert en laat anderen schitteren door samen in het spel iets moois neer te zetten. Veel vliegen in één klap dus, want je hebt vooral veel plezier, leert andere mensen kennen, ontdekt je creativiteit en je hebt elke week iets leuks om naar uit te kijken. Lachen, luisteren, bewonderen, genieten en groeien. Het ligt voor het oprapen als je besluit mee te doen. “

Lastig
Jan Roosen: ”In de praktijk blijkt het lastig om juist deze doelgroep te bereiken. We weten allemaal wel dat een te grote groep mensen veel te vaak alleen thuis zit terwijl ze enorm behoefte hebben aan contact. Toegeven dat je bij die doelgroep hoort is al een hele opgave. Toch dagen we juist deze mensen uit om mee te doen.”

Jojo Heesbeen: ”Maar als je iemand kent in jouw omgeving die past in dit plaatje, dan vinden wij het natuurlijk geweldig als je ze attent maakt op ons initiatief.”

Meedoen
Als dit je aanspreekt, nodigen Jojo en Jan je uit om een keertje vrijblijvend te komen kijken en/of misschien al meteen mee te doen. ‘SamenSpel’ start op donderdag 5 november van 20.00 tot 22.00 uur in theaterwerkplaats Novalis, industrieweg 9 c in Vught. Mocht je daarna echt mee willen doen dan kun je ter plaatse inschrijven voor het komende seizoen. Het cursusgeld bedraagt  25 euro per jaar. Je kunt je nu al aanmelden bij roosenwater@online.nl of heesbeen.jacg@gmail.com. Je hoeft echt helemaal niet creatief te zijn om iets creatiefs te doen. Durf de stap te maken!

Jojo Heesbeen en Jan Roosen

Kijk ook bij

N65 richting Tilburg dicht

Vanmiddag (woensdag 21 februari) zijn twee vrachtwagens op elkaar gebotst op de N65 ter hoogte …