Alle seinen staan op groen voor Centrumplan Oost

Eindelijk is het zover! De gemeente heeft groen licht gegeven op de gewijzigde omgevingsvergunning voor Centrumplan Oost, het nieuwe winkel- en woongebied op de plaats van de Marktveldpassage, dat de naam Marktveldplein gekregen heeft. Eigenaar GREEN Real Estate en Bouwaccent Vastgoedontwikkeling ontvouwden hun plannen in januari 2019 voor dit nieuwe gebied in het hart van Vught. Het hele plan is enigszins vertraagd door bezwaarmakende bewoners, maar daarmee is nu overeenstemming bereikt. De kogel is door de kerk.

Door Ada Imming

De gemeente gaf in augustus 2020 een omgevingsvergunning af en in oktober 2020 is er door een groep omwonenden bezwaar gemaakt. Dit bezwaar was gericht tegen de hoogte van de nieuw te bouwen appartementen in het Koetshuis aan het Marktveld. Uit gesprekken met een vertegenwoordiger van deze groep werd duidelijk dat de beoogde bouwhoogte op deze locatie voor hen een bezwaar vormde. In het gewijzigde plan zijn daarom twee appartementen uit het nieuwbouwplan gehaald en is er een kleiner appartement voor in de plaats gekomen. De daardoor ontstane bouwhoogte voldoet nu aan de wensen van de omwonenden.

Lees het volledige artikel in Het Klaverblad van 14 april. Dat kan ook online.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …