‘All you need is love’ op de Vlasborch

Donderdag 23 april in de namiddag is één van de bewoners van De Vlasborch in Vught door haar kleindochter verrast. Haar kleindochter had contact gezocht met het tv-programma ‘All You Need is Love’ en kwam haar oma verrassen.

Vanuit de caravan van het programma, die op de parkeerplaats van De Vlasborch stond, kreeg de kleindochter een puntzak friet en de favoriete snack van haar oma. Met deze traktatie liep ze naar de tuin van haar oma en nodigde haar, op gepaste afstand, uit om samen een frietje te eten in ‘Vlas achter glas’.

‘Vlas achter glas’ is een ruimte die door De Vlasborch zodanig is ingericht dat bewoners en naasten elkaar in een veilige omgeving kunnen ontmoeten. Bewoners en bekenden kunnen elkaar zo van dichtbij zien en spreken. De directie van de Vlasborch hoopt hiermee, naast het beeldbellen, een waardevol contactmoment voor de bewoners te realiseren. Cliëntbegeleider Marijke van den Berg: “Waardevol en emotioneel was het zeker voor de bewoonster en haar kleindochter. Vervolgens hebben bewoners en medewerkers allemaal een puntzak friet en een snack gekregen. Een mooi moment om te blijven herinneren.” Buiten deze actie doet De Vlasborch nog meer aan ontspanning voor de bewoners: artiesten verblijden hen met hun muziek, vanuit de deuropeningen van de appartementen wordt er in het verzorgingshuis bingo gespeeld, vanaf buiten vindt meerdere keren per week ‘Meer Bewegen Voor Ouderen’ plaats.

Kijk ook bij

Zwarte handel en zware straf: de precaire toestand in Kamp Vught

Voedsel achterhouden voor fuifjes van het personeel, sigaretten voor veel geld verkopen aan bewakers of …