Albert Verlinde stopt als VVD-raadslid in Vught

Albert Verlinde (62) stopt in september met zijn werkzaamheden als raadslid voor de VVD in Vught. Verlinde stond in november 2020 als lijstduwer op de lijst en kreeg toen zoveel voorkeursstemmen, dat hij besloot daadwerkelijk in de gemeenteraad plaats te nemen.

Verlinde: “Na volkomen onverwacht lid van de gemeenteraad te zijn geworden, heb ik me ruim tweeënhalf jaar vol plezier en enthousiasme op deze mooie taak gestort als woordvoerder Wonen en Cultuur. Ik was graag tot het einde van deze, door tussentijdse verkiezingen extra lange, termijn gebleven, maar het afgelopen jaar zijn mijn werkzaamheden als theaterproducent zo toegenomen dat de combinatie met het raadswerk onmogelijk werd. Ik kijk terug op een prachtige periode, waarin ik ook vice-fractievoorzitter was en tijdens de laatste coalitiebesprekingen namens de VVD aan de onderhandelingstafel zat. Ik ben blij dat Michel Freund mijn plek wil innemen. Michel heeft als vervanger van Bert Timmermans in de raad al laten zien een bevlogen raadslid te zijn. Ik heb de burgemeester vandaag van mijn besluit op de hoogte gebracht.”

Nathalie Pullens-Robeerst, fractievoorzitter, vindt het zeer spijtig dat Verlinde de Vughtse politiek gaat verlaten. “Albert heeft zich enorm ingespannen, was een actieve toevoeging aan onze fractie en een graag gezien raadslid in onze gemeente. Wij gaan hem missen. Niet alleen vanwege zijn kennis en kunde, maar zeker ook vanwege zijn aanstekelijke enthousiasme en drive om het beste voor de Vughtenaren te bereiken. Wij willen hem van harte bedanken voor zijn inzet voor de Vughtse VVD, de raad in het algemeen en de inwoners van Vught in het bijzonder.”

Over de opvolging voor Verlinde: “Wij zijn uiteraard ook blij met Michel Freund als beoogd opvolger van Albert. Wij willen Michel alvast heel veel succes toewensen als raadslid voor de VVD in het mooie Vught en zijn ervan overtuigd dat wij in Michel een volwaardige en capabele opvolger hebben gevonden.”

Het afscheid van Albert Verlinde van de Vughtse gemeenteraad en de installatie van Michel Freund zullen tijdens de raadsvergadering van 21 september plaatsvinden.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …