(Foto: Bart Meesters, Meesters Multi Media)

Afscheid Marco van Bommel bij brandweer Helvoirt

De brandweerpost Helvoirt heeft vorige week afscheid genomen van Marco van Bommel (47). Marco hangt na ruim 22 jaar zijn brandweerhelm aan de wilgen.

Marco van Bommel begon zijn brandweercarrière ruim 22 jaar geleden bij de bedrijfsbrandweer van Stahl, daarna werd hij ook actief bij de vrijwillige brandweer in Heusden. In 2006 verhuisde hij van Heusden naar Helvoirt, waar hij zijn brandweercarrière voortzette. Om gezondheidsredenen moet Marco helaas gedwongen afscheid nemen van de brandweer.

Zijn collega`s lieten zijn afscheid echter niet ongemerkt voorbijgaan en kwamen met toeters en bellen bij Marco de straat in rijden. Marco die van niets wist, zat op de bank toen hij ineens de sirenes hoorde. Omdat hij toch wel benieuwd was naar wat er aan de hand was, keek hij op zijn telefoon om te zien waar die sirenes toch heen gingen. Echter stopten ze bij zijn huis en werd hij door zijn collega’s opgehaald voor zijn allerlaatste inzet. Nadat hij zijn brandweerpak had aangetrokken, kreeg Marco diverse opdrachten. Omdat Marco’s grootste hobby ‘geocaching’ is, hadden de opdrachten die hij kreeg, daarmee te maken. Zo moest hij rond het schoolplein op zoek naar de eerste cache ‘zijn eigen helm’; deze bevond zich in een van de bomen bij het schoolplein. Vervolgens moest hij naar de oude school waar een grote kist verstopt was. Nadat Marco de kist had geopend, trof hij hier de tekst ‘Bedankt Marco voor ruim 22 jaar brandweerdienst!’ aan. De laatste opdracht was het blussen van zijn allerlaatste brandje. Daarna was er nog een gezellig samenzijn op de kazerne met de leden en oud-leden van de Helvoirtse brandweer.

De brandweerpost Helvoirt bedankt Marco voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Gelukkig heeft Marco aangeven dat zijn collega’s hem nog regelmatig zullen zien na de oefenavonden en tijdens activiteiten van de PV.

Kijk ook bij

Vught zet nieuwe stappen in ontwikkelingen rondom de PI

Het tracé van de nieuwe tijdelijke ontsluitingsweg bij de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught is bekend. …