AFAS Foundation maakt Dream4Kids Droomstart mogelijk

Dream4Kids gaat weer Droomdagen organiseren! Deze week is een pilot gestart met ‘coronaproof’ Droomdagen voor kinderen (6-12) met een trauma, nadat het werk van de stichting ruim 5 maanden stil heeft gelegen vanwege corona. Voor vier kinderen die al langere tijd op de wachtlijst staan, gaat eindelijk hun ‘coronaproof’ Droomdag in vervulling. Mede mogelijk gemaakt dankzij een gulle donatie van de AFAS Foundation.

Nieuw in deze pilot, is dat de kids van tevoren een knutselpakketje krijgen toegezonden. Dan kan de droomreis alvast beginnen in hun fantasie. Als de pilot met deze eerste vier kinderen succesvol verloopt, kunnen dankzij de donatie van AFAS dit jaar maar liefst 15 kinderen hun Droomdag tegemoetzien. Stichting Dream4Kids is blij dat er een nieuwe start kan worden gemaakt. Juist in coronatijd hebben kinderen het extra zwaar. Door maatregelen zoals het thuiswerken van de ouders en het wegvallen van steunsystemen zoals school en sportclubs, is de druk op de thuissituatie toegenomen. Zeker voor kwetsbare kinderen die toch al psychische klachten hebben, is dit een moeilijke tijd. Droomdagen van Dream4Kids zijn dus extra hard nodig.

Sinds oktober 2020 ligt het werk van Dream4Kids stil. Inmiddels staan 32 kinderen op de wachtlijst. Ook zijn er nog eens 18 kinderen bij wie de vrijwilligers vorig jaar al op bezoek waren om de Droomdag voor te bereiden, maar voor wie de grote dag zélf moest worden uitgesteld vanwege de lockdown.

Veel vrijwilligers, de ‘dreamchasers’, staan te trappelen om aan de slag te gaan en voor de kinderen fantastische en unieke Droomdagen te gaan organiseren. Bestaande, maar ook nieuwe gezichten. Dream4Kids zag in coronatijd het aantal aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers toenemen: veel mensen willen in deze tijd iets goeds doen voor een ander.

Laura Koppenberg, directeur bij Dream4Kids: “We zijn echt blij om weer aan de slag te kunnen voor de kinderen, mede dankzij de donatie van de AFAS Foundation. Ze steunen uiteenlopende projecten wereldwijd op het gebied van gezondheid, onderwijs en samenleving. We zijn enorm dankbaar voor hun bijdrage. Het is een plezierige samenwerking: de betrokkenheid is groot en het contact met manager Roos van der Spek en projectleider Jelmer Schepers is persoonlijk en warm. Dat maakt het een bijzondere samenwerking. Maar liefst 15 kinderen zien dankzij de AFAS Foundation hun Droomdag vervuld!”

Jelmer Schepers, projectleider bij de AFAS Foundation: ‘Het is geweldig om dit project vanuit AFAS te mogen begeleiden. Zelf heb ik een onbezorgde jeugd mogen ontvangen en dat gun je natuurlijk elk kind. Ik kan niet wachten om een Droomdag te organiseren en om de kinderen blij en gelukkig te zien tijdens en na deze Droomdag.’

Over Dream4Kids
Stichting Dream4Kids zet zich in voor kinderen (6 – 12 jaar) met een trauma. Als kinderen door een professionele hulpverlener worden behandeld na een ingrijpende gebeurtenis, kan als onderdeel van het behandeltraject een beroep worden gedaan op Dream4Kids. Zorgprofessionals kunnen voor het kind een Droomdag aanvragen. Op een Droomdag wordt de mooiste wens van een kind vervuld. Het kind voelt op zo’n dag: ik doe er toe, ook ik mag er zijn en deze dag is speciaal voor mij georganiseerd. Dat geeft moed, kracht en energie, waar het kind nog lang op kan teren. Dream4Kids wil kinderen weer laten geloven in de toekomst. Meer informatie is te vinden op www.dream4kids.nl.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …